реклама партнерів:
Головна » 2016 » Вересень » 29 » Ніжинські знаки питання про історію і сьогодення розгадував Левко Лук'яненко
19:09
Ніжинські знаки питання про історію і сьогодення розгадував Левко Лук'яненко
Ніжинські знаки питання про історію і сьогодення розгадував Левко Лук'яненко Вже одинадцята міжнародна наукова конференція відбулася у Ніжинському державному університеті імені М.Гоголя. Її тема: "Знаки питання в історії України: про що мріяли, що маємо, на що надіємося?".

Головним гостем і учасником конференції став Герой України Левко Лук'яненко. 87-річний політв'язень, Надзвичайний і Повноважний посол, видатний політичний діяч зберіг ясність думки і енергію державотворця. У більш ніж півгодинній лекції без папірця він розкрив відмінності формування української та московитської націй, довів до висновку, що ми досі "живемо за рахунок національного інстинкту і зовнішніх обставин".

"Росія мала напасти на Україну" - переконаний Левко Лук'яненко. Бо такою логіка протистояння нашого - українці-русичі є європейцями, а росіяни - азіятами. Проте головна помилка Путіна, на думку Левка Лук'яненка, в тому, що той не знав - "українська нація є не суб'єктом, а об'єктом влади. Тому несподівано для Путіна "Правий сектор" пішов назустріч москалям".

Герой України переконаний у нашій перемозі: "Ведмідь великий та маленькі бджоли його задовдують. Російська імперія розвалиться і українці будуть першими у цьому процесі".

Конференцію та видатного гостя вітали ректор університету Олександр Самойленко та ніжинський міський голова Анатолій Лінник.

З доповідями виступали голова Української Всесвітньої координаційної ради Михайло Ратушний, професор Олександр Бойко, перший голова чернігівського Руху Валерій Сарана, журналіст і громадський діяч Василь Чепурний, голова Мінського об'єднання українців "Заповіт" Галина Калюжна, професор Павло Михед. Організатором- практиком був завідуючий кафедрою історії, професор Євген Луняк, а ведучим - доктор історичних наук Сергій Леп'явко.

Робота по секціях стала більш предметним аналізом заявленої теми наукового зібрання, яке, зокрема, підтвердило високий статус і традиції Ніжинського університету імені М.Гоголя.

За інформацією сайту "Сіверщина"



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 857 | Теги: Ніжин, конференція, Левко Лукяненко | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar