реклама партнерів:
Головна » 2016 » Березень » 18 » «Остання любов Гетьмана» полтавчан відкрила в Чернігові XXIV-ті «Слов'янські театральні зустрічі»
17:11
«Остання любов Гетьмана» полтавчан відкрила в Чернігові XXIV-ті «Слов'янські театральні зустрічі»
«Остання любов Гетьмана» полтавчан відкрила в Чернігові XXIV-ті «Слов'янські театральні зустрічі» 17 березня в Чернігові розпочався Міжнародний театральний фестиваль XXIV-ті «Слов'янські театральні зустрічі».
Починаючи від 1990 року, в Чернігові на базі театру відбувається традиційний фестиваль «Слов’янські театральні зустрічі», заснований за ініціативи колишнього директора театру, заслуженого працівника культури України Олени Латиш.

Довгоочікувана подія для любителів театру: після року перерви у Чернігові стартували міжнародні «Слов’янські театральні зустрічі» – фестиваль, який об’єднує не лише українського глядача. Охоче до нас приїздять театральні колективи з Білорусі, Польщі та Прибалтійських країн.

Цьогорічний фестиваль триватиме 13 днів. Щодня на головній сцені свята – в драмтеатрі ім. Шевченка — гості показуватимуть нові вистави. В перший день фестивалю організатори приймали вітання від полтавчан.

Відкривав фестиваль Полтавський облмуздрамтеатр ім. Гоголя п’єсою Анатолія Крима «Остання любов Гетьмана»: у центрі історичної драми – життя Мазепи, його любов до Мотрі і України. У Полтаві цю виставу ставили 30 разів, всі були аншлагові. Чернігівці перші, хто побачив її після полтавського глядача. На сцені останні роки життя Івана Мазепи проходять у постійних внутрішніх переживаннях. Режисери їх показують за допомогою символів, декорацій, звуку, театру тіней.

За «Останню любов Гетьмана» чернігівський глядач аплодував акторам стоячи. До речі, з Полтави до нас приїхало понад півсотні артистів театру.

У наступні 12 днів свої вистави демонструватимуть білоруси, поляки, театри Кіровограду, Волині, Ніжина, Києва, Херсону, Дніпропетровська.

У програмі фестивалю представлені як класичні твори, так і роботи сучасних драматургів різноманітних жанрів – від трагедії до комедійних вистав, як воно насправді буває і в театральному, і в реальному житті.

Наразі творчий колектив Чернігівського театру натхненно готується до урочистого відкриття й успішного проведення ХХІV Міжнародного фестивалю «Слов’янські театральні зустрічі». Окрасою фестивальної програми має стати святковий концерт «Нам – 90», присвячений ювілею Чернігівського театру, який відбудеться 27 березня – у Міжнародний день театру.












за інф. Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА



Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 1223 | Теги: ОстаннялюбовГетьмана, театральні зустрічі, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar