реклама партнерів:
Головна » 2017 » Листопад » 24 » Партизана-комуніста Федорова демонтують до кінця року
09:28
Партизана-комуніста Федорова демонтують до кінця року
Партизана-комуніста Федорова демонтують до кінця року Поки що уникнув декомунізації пам’ятник партизанському командиру, першому секретарю обкому КП(б)У Олексію Федорову в Корюківці. Тим паче це дивно, що саме Корюківка була спалена німцями та угорцями під час нацистської окупації за повного спокою партизан, які з лісу просто спостерігали за знищенням містечка. Та ще й стоїть бюст кривавому командиру біля першої міської школи. Тож тепер міський голова Ратан Ахмедов повідомив, що до кінця року пам’ятник буде демонтовано і відповідні документи вже прийнято.

Прибрати пам’ятник комуністичному діячеві активісти вимагають ще й через те, що за підписом Олексія Федорова протягом 1936--1941 років були знищені тисячі українців. Як згадує Валерій Сарана, який на початку незалежності був заступником голови обласної адміністрації і займався питанням репресій, його вразило, коли працівники групи «Реабілітовані історією» принесли справи репресованих тільки за тиждень. За підписами членів «тройки», серед яких і Федоров, та ката-виконавця присудів Григорія Говзмана були розстріляні кілька десятків корюківських селян, названих агентами маньчжурської та італійської розвідок.
«На совісті Олексія Федорова і його поплічників також вбивства українських патріотів під час рейду на Волинь, -- каже письменник Віктор Татарин. -- Тому пам’ятнику Федорову не місце у Корюківці».

Василь ЧЕПУРНИЙ, Голос України



Переглядів: 965 | Теги: Федоров, демонтаж, Корюківка | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar