реклама партнерів:
Головна » 2017 » Січень » 10 » «По гарячих слідах» встановлено грабіжників, які нападали на жінок
08:55
«По гарячих слідах» встановлено грабіжників, які нападали на жінок
«По гарячих слідах» встановлено грабіжників, які нападали на жінок Патрульними нарядами Чернігівського та Бахмацького відділів поліції «по гарячих слідах» встановлено грабіжників, які нападали на жінок. Пограбоване у зловмисників вилучене та повернуте потерпілим, інформує Сектор комунікації поліції Чернігівської області.

Вночі напередодні Різдва до поліції звернулася 47-річна жителька обласного центру з заявою про те, що її прямо в центрі міста пограбував невідомий. Зловмисник відкрито заволоділа її жіночою сумочкою в якій знаходились близько півтори тисячі гривень та паспорт.

Одразу ж в місті було введено оперативний план «Спіраль», а на місце пригоди відправлено слідчо-оперативну групу та наряд роти поліції особливого призначення. Поки слідчий опергрупи робив огляд місця події та збирав речові докази, спецпризначенці почали прочісувати навколишні вулиці та двори. І невдовзі побачили схожого за прикметами чоловіка. Пізніше потерпіла впізнала у ньому свого кривдника. Затриманим виявився 23-річний раніше судимий чернігівець, який зізнався у скоєному, а при поверхневому огляді у нього було виявлено та вилучено речі потерпілої, які потім повернуто власниці.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження згідно ч. 1 ст. 186 Кримінального кодексу України (грабіж), що передбачає покарання аж до позбавленням волі на строк до чотирьох років. Зараз підозрюваний затриманий та, в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, поміщений до ізолятора тимчасового тримання.

Подібна ситуація сталася і в Бахмачі. 32-річна жінка вийшла з розважального закладу далеко за північ і поки намагалася знайти таксі, аби дістатися додому, до неї підійшов невідомий. Зловмисник вирвав у неї з рук жіночу сумку, в якій знаходились мобільний телефон, банківська картка та золота обручка, і втік.

До честі потерпілої, вона не розгубилася і відразу ж кинулася назад до кафе та з мобільного телефону одного з відвідувачів негайно викликала поліцію. На місце злочину прибула група реагування патрульної поліції, яких на свята у кожному територіальному підрозділі було створено максимальну кількість.

«По гарячих слідах» поліцейські швидко відшукали грабіжника. Ним виявися 23-річний місцевий безробітний, до речі не судимий. Потерпіла відразу впізнала нападника. Підозрюваний у скоєному зізнався та дав правдиві свідчення. Частину пограбованих речей у нього вдалося вилучити та повернути пограбованій жінці.

Як і в попередньому епізоді, за даним фактом відкрито кримінальне провадження згідно ч.1 ст. 186 Кримінального кодексу України (грабіж), зловмиснику повідомлено про підозру. Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

В обох випадках тривають досудові розслідування. Але доречно зазначити, що обидві потерпілі на момент скоєння відносно них злочинних дій перебували в стані алкогольного сп’яніння. Тому аби убезпечити себе від подібних неприємностей подбайте про свою безпеку заздалегідь. Засиджуючись у розважальному закладі допізна, викличте до місця відпочинку таксі, попросіть провести вас якщо не додому то хоча б до таксі знайому людину, прямуючи додому, уникайте неосвітлених та безлюдних місць, а родичів попросіть вас зустріти.



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 815 | Теги: Чернігівщина, поліція, грабіжники | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

Всього коментарів: 0
avatar