реклама партнерів:
Головна » 2016 » Жовтень » 1 » Правоохоронці викрили підпільного зброяра
20:33
Правоохоронці викрили підпільного зброяра
Правоохоронці викрили підпільного зброяра В Ніжині поліція спільно із співробітниками Служби безпеки України та прокуратурою викрила підпільну майстерню з виготовлення вогнепальної зброї.

Житель Ніжина організував нелегальне виробництво у своєму гаражі в приватному секторі. Правоохоронці встановили, що зловмисник виготовляв на замовлення стрілецьку та продавав бойову зброю серійного виробництва.

Клієнтів зброяр підшукував через форуми в Інтернеті. За наявною інформацією, покупцями були представники кримінальних структур, у тому числі з нелегальних копалень бурштину в Житомирській та Рівненській областях.

Співробітники СБУ затримали нелегального зброяра неподалік майстерні під час спроби продажу виготовленої вогнепальної зброї — бойового мушкета. Раніше правоохоронці задокументували реалізацію зловмисником пістолета "ТТ" калібру 7,62.

Під час обшуків у гаражі та за місцем проживання мешканця Ніжина оперативники вилучили три гладкоствольні та дві пневматичні рушниці, саморобний обріз, три пістолета для стрільби набоями типу "флобер", самі набої різного калібру. У майстерні також виявлено пристрої та капсулі для виготовлення набоїв, корпусів і стволи для нарізної й гладкоствольної зброї та два кілограми пороху.

В рамках відкритого кримінального провадження затриманому повідомлено про підозру у вчинені злочину, передбаченого частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) - караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Громадянин затриманий в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та поміщений до ізолятора тимчасового тримання.

Триває досудове розслідування.

За матеріалами сектору комунікації
поліції Чернігівської області




Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 844 | Теги: поліція, Зброя, Ніжин | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar