реклама партнерів:
Головна » 2017 » Січень » 19 » Про візит прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана у Чернігів
11:25
Про візит прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана у Чернігів
Про візит прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана у Чернігів Як на Чернігівщині виховують майбутню еліту країни, із великою зацікавленістю вивчав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. 17 січня свій робочий візит до Чернігівської області він розпочав із відвідування обласного педагогічного ліцею для обдарованої сільської молоді.

Разом із Головою Уряду з роботою закладу ознайомилися Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич та Міністр соціальної політики України Андрій Рева. Зустрічали поважних гостей голова Чернігівської обласної державної адміністрації Валерій Куліч, голова обласної ради Ігор Вдовенко та Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Під час огляду матеріально-технічного оснащення профільних навчальних кабінетів ліцею відбулося живе спілкування високопосадовців з учнями та викладачами. Володимир Гройсман зауважив, що на сьогодні освіта молоді потребує особливої уваги. Тому розвиток освітньої галузі є одним із пріоритетів роботи Кабінету Міністрів України, зокрема, Міністерства освіти і науки.

Спілкуючись із учнями під час уроку англійської мови, Прем’єр-міністр висловив переконання щодо важливості вивчення іноземних мов задля всебічного розвитку особистості.

- Треба спростити працевлаштування для носіїв іноземних мов, які готові викладати мови в українських школах, – зазначив Прем’єр-міністр.

Ознайомився Володимир Гройсман і з викладанням фізико-математичних дисциплін. Він відвідав клас інформатики, де мав змогу переконатися в сучасному рівні навчального процесу під час вивчення точних наук. І все це завдяки оновленій матеріально-технічній базі закладу. Зокрема, за підтримки Уряду наприкінці минулого року ліцей отримав 15 одиниць комп’ютерної техніки.

Під час спілкування з викладачами та ліцеїстами Прем’єр-міністр обговорив і питання мінімальної заробітної плати. Його цікавило, наскільки відчутним для педагогів стало підвищення зарплат. До речі, одне із завдань, яке сьогодні виконували учні на уроці інформатики, – обраховували сімейний бюджет з урахуванням розміру мінімальної зарплати у 3200 гривень. Володимир Гройсман разом із вихованцями закладу долучився до виконання цього завдання.

- Я радий, що українському вчителю підняли заробітну плату, – зауважив Прем’єр-міністр і додав, що Кабмін і надалі проводитиме політику підвищення життєвих стандартів.

Акцентував увагу Володимир Гройсман і на проблемах малокомплектних сільських шкіл, висловивши чітку позицію, що у кожному районі мають бути опорні школи, які надаватимуть можливість дітям із сіл отримувати якісну освіту.

Наприкінці зустрічі Володимир Гройсман подякував працівникам ліцею за роботу і побажав учням досягнути успіхів в їхньому майбутньому дорослому житті.

Крім того, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман передав особовому складу Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області ключі від техніки. Чернігівські рятувальники отримали чотири одиниці пожежних автоцистерн загальною вартістю понад 15 мільйонів гривень та одну оперативно-піротехнічну машину, що коштує майже 738 тисяч гривень.

Користуючись нагодою, Прем’єр-міністр потиснув руку найвідважнішим рятувальникам, які проявили витримку, рішучість та високий професіоналізм під час участі у пошуково-рятувальних роботах, та вручив їм пам’ятні подарунки.

За інформацією з офіційного сайту облдержадміністрації



Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 955 | Теги: Володимир Гройсман, Чернігів, педагогічний ліцей | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar