реклама партнерів:
Головна » 2016 » Жовтень » 18 » Ринок праці потребує робочих рук
18:47
Ринок праці потребує робочих рук
Ринок праці потребує робочих рук На Чернігівщині на кожне вільне робоче місце сьогодні черга з 9 осіб. За словами директора обласного центру зайнятості Лідії Падалки, переважна більшість заявлених роботодавцями вакансій потребує «робочих рук». Зокрема, бракує водіїв, трактористів, токарів, слюсарів, електрогазозварників, електромонтерів, а також продавців, кухарів, швачок. Чимало вакансій і для громадян без спеціальної підготовки, зокрема для підсобних робітників, прибиральників, сторожів, вантажників.

Протягом січня-вересня 2016 року послугами державної служби зайнятості в області скористалися понад 34 тисячі шукачів роботи. Із них майже 10 тисяч отримали роботу. Зокрема, 140 осіб започаткували власну справу, отримавши одноразову виплату допомоги по безробіттю; 345 осіб працевлаштовано на нові робочі місця з компенсацією роботодавцю єдиного соціального внеску.
Крім того, більше 4 тисяч безробітних за направленням служби зайнятості набували нових професій та підвищували кваліфікацію, 6,4 тисячі - брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру.
Станом на 1 жовтня на обліку в центрах зайнятості налічувалось 12,1 тис. безробітних – на 2,2 тис. осіб менше, ніж рік тому.

Інформацію підготувала Світлана Шеремет, Чернігівський обласний центр зайнятості



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1000 | Теги: Центр Зайнятості, безробіття, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar