реклама партнерів:
Головна » 2016 » Березень » 6 » Родючий скарб Ніжина: як його розділити та хто має на нього право?
17:24
Родючий скарб Ніжина: як його розділити та хто має на нього право?
Родючий скарб Ніжина: як його розділити та хто має на нього право? Земля – це ласий шматок. Усі питання, які стосуються землі, в принципі, не можуть бути вирішені мирним шляхом, без скандалів.
Оформлення, переоформлення, оренда, чи просте виділення під забудову, викликають жах та паніку у звичайних людей, а в урядовців – головний біль! Будь – яке земельне питання ґрунтується на великій кількості паперів, вимагаючи підтвердження ледь не кожної державної структури. І зазвичай такі засідання проходять дуже емоційно та напружено.
Одне з таких земельних засідань відбулося 2 березня. На Постійній комісії міської ради з питань земельних відносин, будівництва, архітектури, інвестиційного розвитку міста та децентралізації розглядалися закоренілі питання, які стосувалися учасників АТО та розміщення МАФів на площі І. Франка.

До порядку денного була внесена пропозиція від депутата Чернігівської обласної ради від ВО «Батьківщина» Сергія Охонька щодо побудови бассейну в Ніжині. Сергій Миколайович, в черговий раз, наголошував на тому, що басейн має право на існування в місті. Членами комісії це питання було підтримано одноголосно. І як зазначив голова земельної комісії Андрй Деркач, що перший невеликий крок до майбутнього басейну зроблений і наступні кроки будуть масштабнішими. Вже на 12 березня організована виїзна комісія, в ході якої архітектурний відділ повинен визначити, яка земельна ділянка буде відповідати усім нормам. Із запропонованих розглядається частина земель у парку Шевченка, колишня лазня на вулиці Червонокозачій, ділянка на Кірова та внесена пропозиція розглянути будівлю Ніжинського механічного заводу, яка вдало підійшла б для спортивного комплексу. Андрій Петрович додав, що звичайно хотілося б вкласти мінімум грошей з міського бюджету,краще було б отримати допомогу з боку області та можливих спонсорів. Адже попервах басейн не буде на стільки прибутковим, як хотілося. Точно вказати строки, коли він з’явиться, ніхто не може, бо це тягне за собою ряд обов’язкових дій, без яких не можлива побудова: по-перше, вибрати відповідну ділянку, створити сам проект спортивного комплексу, кошторис, знайти інвесторів, і лише після цього перейти до організації будівництва. Хоча, якщо всі підготовчі пункти не будуть викликати труднощів, то можливо ніжинці зможуть поплавати у міському басейніі вже в наступному році.

Гостру дискусію, в котрий раз, викликала проблема бійців АТО, а сааме, їх цікавило питання, коли вони зможуть отримати землю. Неодноразово ця тема підіймалася не тільки на комісіях, а й на сесіях та прийти до остаточного рішення так ніхто і не зміг. Гриценко С. В. з цього приводу каже, що максимально прикладаються зусилля з боку влади, для того, щоб бійці нарешті отримали відвойоване. Просто вони не розуміють, що ця справа не вирішується дуже швидко. Це робота архітектурного та земельного відділів. На них покладена відповідальність зробити певний об’єм документації, без якої просто не можливо буде отримати свою частину. Бійці, в свою чергу, мають тримати цю ситуацію під контролем, а також прикладати зусилля, які значно прискорили б процес. В іншому випрадку, «перерізати червону стрічку» їм вдасться не скоро. Адже в цьому питанні постійно виникає дві крайнощі: одна з них говорить про те, що підходить розміщення земель, але вони не підходять під забудову, інша ж сторона являється протилежною вищесказаному.Олександр. Шалай має більш конкретне бачення ситуації,що склалася. Він наголошує на тому, що по вулиці Льва Толстого виділялося аж 14 ділянок, але 3 з них виявилися не придатними для забудови, бо знаходилися поряд із промисловою зоною. На даний момент бійці не можуть отримати ділянки через те, що ще не був затверджений розрахунковий документ стосовно них. Але вже 9 березня на земельній комісії буде остаточно вирішено те, коли бійці зможуть отримати чітку відповідь стосовно того, де будуть знаходитись віділенні для них земельни ділянки і коли повноцінно вони зможуть ними займатися.

Щодо МАФів. то комісія вирішила це питання мирним шляхом. Усі знають, що більшість кіосків стоять не легально в центральній частині міста, та ппсують вигляд його історичної частини. Враховуючи це, було затверджено та винесено, вде вкотре, на розгляд сесії рішення, в якому пропонувалося перенести МАФи із площі Івана Франка на бокову частину вулиці Богуна. Таким чином буде повернуто історичний вигляд площі Ніжина. Підприємці, в данному ж випадку ніяк від цієї перестановки ніяким чином не постраждають.

Валентина Ільєнко, Нежатин



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 875 | Теги: Ніжин, земельні ділянки | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar