реклама партнерів:
Головна » 2016 » Жовтень » 3 » Що ще треба знати про субсидії
19:23
Що ще треба знати про субсидії
Що ще треба знати про субсидії Тема житлових субсидій хвилює чи не кожну другу родину на Чернігівщині. Підтвердження цьому – 216 тисяч домогосподарств області, які на 1 жовтня отримують субсидії на оплату житлово-комунальних послуг, гарантовані державою.

Таку цифру озвучив сьогодні, 3 жовтня, на прес-брифінгу в ОДА директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олег Русін.

- На сьогодні програма субсидій – практично найдієвіший механізм захисту громадян від здорожчання вартості послуг, – зазначив очільник профільного Департаменту. Він зауважив, що наразі Урядом внесено ряд змін до програми житлових субсидій, аби спростити процедуру їх отримання.

Так, з початком опалювального періоду, тобто з жовтня цього року, житлові субсидії будуть перераховані автоматично. Як наголосив Олег Русін, аби зайве не втрачати свій власний час та не переобтяжувати роботу служб соціального захисту, громадянам не потрібно повторно подавати анкети та декларації для отримання субсидій.

Проте, звичайно ж, про певні обставини у конкретній родині, наприклад, зміну кількості зареєстрованих осіб, одноразову витрату більш ніж на 50 тисяч гривень, – необхідно повідомити місцеву службу соцзахисту.

Олег Русін наголосив, що громадяни особисто несуть відповідальність за подані відомості про доходи, майно, що вплинули або могли вплинути на встановлення права на призначення субсидії та на визначення її розміру.

Перевірку ж достовірності задекларованої інформації реальному способу життя можуть здійснювати соціальні інспектори, які мають на це відповідні повноваження. Крім того, спеціальна комісія при органах соцзахисту розглядає спірні питання щодо надання субсидій, колегіально приймаючи рішення.

Директор Департаменту соцзахисту також досить детально зупинився на нововведеннях, передбачених постановою Кабміну № 635, які стосуються змін до обрахунку середньомісячного доходу громадян при призначенні житлової субсидії. Ці зміни забезпечують підтримку таких категорій громадян як непрацюючі пенсіонери, військовослужбовці, які проходили строкову військову службу, особи, які досягли повноліття та деякі інші. Також важливо, що у доходи не враховується вартість отриманих санаторно-курортних путівок, протезно-ортопедичних виробів, засобів реабілітації.

Наприкінці прес-брифінгу Олег Русін підкреслив, що програма субсидій постійно переглядається Урядом і вдосконалюється. Аби надавати реальну суттєву підтримку громадянам, які її потребують.

Детальну інформацію про субсидії можна отримати в органах соціального захисту населення, а також на сайті teplo.gov.ua

За інформацією Департаменту інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації




Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 808 | Теги: Чернігівщина, субсидії | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar