реклама партнерів:
Головна » 2016 » Вересень » 7 » Смолинські робітники хочуть самі обрати собі керівника
19:30
Смолинські робітники хочуть самі обрати собі керівника
Смолинські робітники хочуть самі обрати собі керівника Робітники дільниці з видобутку торфу в Смолині Чернігівського району продовжують добиватися права самим визначити майбутнє свого підприємства, в тому числі пропонувати свою кандидатуру на посаду керівника державного підприємства «Чернігівторф». Адже за кілька місяців, протягом яких роботу вдається організовувати на місці, вдалося відновити виробництво: за місяць виробляють стільки продукції, як за весь попередній рік. Тож працівники виступають проти призначення директором «Чернігівторфу» кандидатури, визначеної Міністерством енергетики та вугільної промисловості.

З весни на Смолинській дільниці з видобутку торфу ДП «Чернігівторф» відновили виробництво. Причому робітники фактично самі визначають, як управляти підприємством: ремонтують техніку, обладнують виробничі лінії. Запустили пилораму, на якій виготовляють шпали для залізниці, щоб возити сировину з торфових полів, навіть самі знаходять замовників на продукцію. Результатом є те, що за один місяць виготовляють торфобрикету стільки, як за весь попередній рік. На підприємство почали найматися на роботу кваліфіковані робітники – вперше за багато років.

Працівники показують представникам обласної й районної влади, як організували роботу, й наполягають: дайте нам можливість працювати й самим організовувати виробництво. Тому вони висловлюють протест проти призначення з Києва кандидатури директора «Чернігівторфу» без узгодження з колективом. Робітники пропонували затвердити на посаді теперішнього виконуючого обов’язки, але його кандидатуру навіть не розглядали на конкурсі, натомість по конкурсу пройшов Валерій Потапенко, котрий, як вважають представники колективу, пов’язаний з колишнім інвестором – ТОВ «Терма Груп», з яким колектив конфліктував більше року і який, на думку робітників, фактично не давав працювати заводу й вів його до банкрутства.

У четвер запланована зустріч за круглим столом в обласній раді, де передбачається й участь запропонованого міністерством керівника Валерія Потапенка – це його перша спроба знайомства з ситуацією на підприємстві.

Але робітники кажуть, що Потапенка на завод не пустять. Влітку облдержадміністрація підтримала колектив Смолинського підприємства й зверталася до Міністерства з проханням врахувати позицію колективу. Зараз обласна влада пропонує просити Київ про повторне проведення конкурсу на посаду керівника. На зустрічі в обласній раді в четвер мають бути «з’ясовані стосунки» між сторонами цієї непростої ситуації.

Відео "Сівер-центр", Чернігівщина: події і коментарі





Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 853 | Теги: Чернігівторф, Смолин | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar