реклама партнерів:
Головна » 2019 » Травень » 26 » У Чернігові на вулиці Рокоссовського будується новий міні-сквер
22:02
У Чернігові на вулиці Рокоссовського будується новий міні-сквер
У Чернігові на вулиці Рокоссовського будується новий міні-сквер На вулиці Рокоссовського за будинком 16а, на ділянці навпроти Територіального центру соціального обслуговування Деснянської районної ради, почалися роботи з облаштування майбутнього міні-скверу. Це ділянка, з якої в цьому році прибраний торговий МАФ і яку після цього вирівняли та розчистили.

Про те, яким буде новий сквер і коли закінчаться роботи, розповів керівник міського комунального підприємства «Зеленбуд» Роман Старіков:

- Спочатку було бажання зробити біля територіального центру сквер, у якому могли б відпочивати і його відвідувачі, і взагалі всі містяни, які проживають або перебувають у цьому районі. При плануванні скверу складність була пов’язана з рельєфом місцевості, з перепадами висоти – для того, щоб забезпечити доступність маломобільних груп довелося її вирівнювати. Сквер буде з середньою посадкою зелених насаджень, з газоном, з автополивом; будуть лави для відпочинку і доріжки. Під час розробки проекту також спілкувалися з місцевими мешканцями, врахували їхні побажання: робимо посилену центральну доріжку для можливого заїзду аварійної техніки до шахт, які знаходяться поряд з будинком. Перший етап робіт плануємо закінчити через півтора місяці. Озеленювачі зайдуть на ділянку після того, як тут завершать укладати плитку на доріжках. Газони вони зроблять літом, а вже дерева та кущі висадимо восени, коли сприятливі для цього погодні умови. Площа цього скверу – 1240 квадратних метрів.

Цей сквер – не єдиний новий, який будується зараз у Чернігові. КП «Зеленбуд» цього літа запланував на цей сезон 6 таких капітальних робіт. Зокрема, нові зелені оази облаштовуються також на перехресті вул. Кирпоноса з проспектом Перемоги, в мікрорайоні Масани, а також почнуть роботи в сквері «Казка» на Шерстнці.

Джерело: прес-служба Чернігівської міської ради



Категорія: ЕКОЛОГІЯ | Переглядів: 684 | Теги: сквер, Чернігів, Рокоссовського | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar