реклама партнерів:
Головна » 2016 » Березень » 23 » У Чернігові продовжується наступ на самогонщиків
19:43
У Чернігові продовжується наступ на самогонщиків
У Чернігові продовжується наступ на самогонщиків Поліцейські Чернігівського відділу поліції виявляють та ліквідовують в обласному центрі «точки» продажу самогону та розведеного спирту.

Як розповів начальник Чернігівського відділу поліції підполковник поліції Сергій Кагітін, правоохоронці вживають дієвих заходів не лише для контролю за торгівлею алкоголем в недозволений час, але й проводять роботу з виявлення та ліквідації підпільних цехів та «точок» з виробництва і продажу сурогатів алкоголю - розведеного спирту та самогону.

В умовах сьогодення алкоголь належить до одного з найбільш прибуткових підакцизних товарів, тому спокуса підзаробити «лівим» товаром завжди існує. Ухилення від сплати податків стало своєрідним каналом нелегального збагачення деяких чернігівців. Тому виявлення та притягнення до відповідальності бутлегерів сприяє надходженню в держбюджет несплачених податків. Одночасно поліція працює на недопущення потрапляння «лівої» продукції на прилавки магазинів і безпосередньо столи громадян, щоб запобігти нещасним випадкам.

Так, з початку року поліцейські Чернігівського відділу поліції виявили 25 фактів нелегального виготовлення та продажу самогону і розведеного спирту. З незаконного обігу вилучено 120 літрів спирту та самогону. На правопорушників складені 25 адміністративних протоколів за статтею 176 Кодексу України про адміністративні правопорушення (виготовлення, зберігання самогону та апаратів для його вироблення), що тягне за собою накладення штрафу від трьох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Окрім цього, складена ще сотня протоколів про адміністративне правопорушення за статтею 177 Кодексу України про адміністративні правопорушення (придбання самогону та інших міцних спиртних напоїв домашнього вироблення). За це передбачений штраф від одного до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Поліція Чернігова попереджає всіх громадян про недопустимість правопорушень, пов’язаних з незаконним виготовленням, продажем або придбанням нелегальних спиртних напоїв, а також звертається до всіх небайдужих чернігівців з проханням повідомляти про всі відомі їм факти незаконного виготовлення та продажу алкогольних напоїв.

Звертатися можна не лише за телефоном «102», а й особисто до приймальні начальника Чернігівського відділу поліції – 619-923.

За інформацією сектору комунікації Головного управління
Національно поліції в Чернігівській області




Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 764 | Теги: поліція, самогон, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar