реклама партнерів:
Головна » 2019 » Травень » 11 » У Чернігові засудженим перерахували по 300 гривень за голосування на президентських виборах
20:20
У Чернігові засудженим перерахували по 300 гривень за голосування на президентських виборах
У Чернігові засудженим перерахували по 300 гривень за голосування на президентських виборах За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження за статтею «підкуп виборця»
Чернігівський відділ поліції розслідує кримінальну справу за фактом підкупу засуджених, котрі відбувають покарання у Чернігівській виправній колонії №44 і брали участь у голосуванні за кандидатів у президенти 31 березня.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на матеріали Деснянського районного суду Чернігова.

У ході допиту свідок і перший заступник начальника колонії повідомив, що 27 березня 2019 року до установи прийшла колишня засуджена, яка раніше там відбувала покарання. Вона звернулась з проханням дозволити перерахувати на особовий рахунок засуджених грошові кошти по 300 грн. кожному. На той час в установі утримувалось 152 засуджені.

Однак їй було відмовлено у перерахуванні. При цьому вона почала вмовляти персонал установи це зробити, оскільки це є передвиборна кампанія і вона на цьому заробляє гроші. Також сказала, що це винагорода засудженим за те, щоб вони проголосували за одного з кандидатів у президенти України, але за кого саме не уточнювала.

Водночас їй в черговий раз відмовили у зарахуванні засудженим таких коштів.

Натомість до відділення поштового зв’язку № 14 Чернігівської дирекції АТ «Укрпошта» 1 квітня від невідомої особи на прізвища засуджених осіб, які тримаються у виправній колонії, надійшло 89 грошових переказів по 300 грн. Інша частина у кількості 59 таких переказів для засуджених надійшло до відділення 2 квітня. Загальна сума переказів становить 44 тис. 400 грн.

Наразі поліція проводить слідчі дії у рамках кримінального провадження за ч.1 ст.160 КК України («Підкуп виборця»).

За відомостями офіційного сайту ЦВК, на президентських виборах 31 березня брало участь у голосуванні 157 засуджених Чернігівської виправної колонії №44. Найбільше проголосувало за кандидатів Володимира Зеленського (66) і Юлію Тимошенко (47). За чинного президента Петра Порошенка віддали голоси 6 ув’язнених.

У другому турі президентських виборів за Володимира Зеленського проголосувало 125 засуджених чернігівської колонії, за Петра Порошенка – 6.



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 520 | Теги: засудженні, вибори президента 2019, підкуп виборців, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar