реклама партнерів:
Головна » 2019 » Червень » 1 » У Крутах понад 50 молодиків від керівництвом священиків МП зірвали парафіяльні збори
21:34
У Крутах понад 50 молодиків від керівництвом священиків МП зірвали парафіяльні збори
У Крутах понад 50 молодиків від керівництвом священиків МП зірвали парафіяльні збори У Крутах на Чернігівщині понад півсотні молодиків від керівництвом священиків МП зірвали парафіяльні збори. Про таке пише на своїй сторінці у Facebook користувач Леонтій Носенко.

"Не довго мирно їв шаурму гарант і його міністр внутрішніх справ. Понад 50 привозних бандюганів, якими керували близько 20 священиків Московського Патріархату, сьогодні вдруге брутально зірвали парафіяльні збори у знаменитому селі Крути Ніжинського району Чернигівщини", – йдеться у повідомленні.

Чоловік розповів, що на зборах понад 200 мешканців Крут мали вирішити питання про об'єднання з Православною Церквою України та вихід з підпорядкування РПЦ.

Носенко пише: "Очевидці повідомляють, що завезена з Києва братва вже зранку захопила приміщення, де мали проводитися збори. А ніжинська поліція цьому фактично потурала. Далі москвомовні "спортікі" заблокували вхід, а тих крутян, які намагалися потрапити у свою ж будівлю, просто скидали зі сходів на землю. Безкарне знущання з крутян відбувалося під улюлюкання завезених бабушек-клікуш. Їх під'юджували мобілізовані московські попи, яких у Крути цього дня наперли з усіх усюд: Ніжина, Борзни, Прилуки й навіть Бахмача (зокрема, у банді тітушок засікли й "благочинного" РПЦ в Бахмацькому районі)".

Як відомо, Верховна Рада нещодавно ухвалила Закон, який спрощував процедуру переходу громад до інших конфесій.

Носенко пише: "Найбільше це не сподобалося московським попам, голос яких тепер не є вирішальним на голосуваннях громад. А на Чернигівщині вони не вперше вдаються до послуг криміналу, аби запобігти відновленню канонічного статусу православних громад України. Всього в ПЦУ, з моменту отримання Томосу про канонічну автокефалію, повернулося понад 530 громад, що перебували в московському розколі. Зараз цей процес штучно загальмовано. Самі московські розкольники всіляко саботують норму ще одного Закону, ухваленого Верховною Радою – про необхідність перереєстрації статутів парафій, в яких має бути відображена їхня належність до РПЦ – конфесії, центр якої перебуває в країні-агресорі Російській Федерації".

"Тим часом, ситуація в Крутах залишається напруженою. Село, яке стало символом героїчного опору українського студентства у війні з Москвою, далі силоміць перебуває в духовному рабстві тієї ж Москви. Влада бездіє", – підсумував Носенко.

Джерело: 5 канал



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 589 | Теги: крути, ПЦУ, РПЦ, протистояння | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar