реклама партнерів:
Головна » 2019 » Червень » 9 » У Новгороді-Сіверському проїзд по… 10… копійок
18:02
У Новгороді-Сіверському проїзд по… 10… копійок
У Новгороді-Сіверському проїзд по… 10… копійок Новгород-сіверські маршрутки возять містом по 10 копійок. Зранку і ввечері. Різницю в тарифах компенсує міськрада.

— Перша маршрутка за такою ціною поїхала ще у 2016 році, — каже Віталій Сергієнко, начальник відділу житлово-комунального господарства Новгород-Сіверської міськради. — Таку пропозицію висунув мер Олег Бондаренко. Винесли на обговорення, на сесію. Депутати підтримали. Другу маршрутку запустили 8 травня минулого року. Транспорт місцевого автопарку. До цього люди деякий час їздили безкоштовно. Оплачував кандидат у депутати. Тоді почала курсувати маршрутка платна, та прожила недовго.

— Маршрутка — необхідність, — говорить Олег Бондаренко. — Особисто розробляв маршрут, час. Щоб люди могли встигнути на електричку, на залізничний вокзал, автостанцію. В центр. Діти — в школу, садок. Бабусі — в аптеку чи ще куди. О сьомій виїжджає зранку, о п’ятій ввечері. Перший автобус запустили як пробний. Врахували неточності. З часом ввели ще один. Дали оголошення на проведення конкурсу. Згодився тільки місцевий автопарк.

Це соціальний проект, і за законом не можемо зробити його зовсім безкоштовним. Ціна десять копійок, як формальність, сама по собі якось намалювалася.

— Скільки обходиться місту таке задоволення?

— У місяць приблизно 20 тисяч гривень. На рік із бюджету виділяємо 250-300 тисяч. Один автобус «ПАЗ», інший — «Мерседес». Біля водія є така собі скарбничка, куди люди кладуть копійки. Є квиточки. Після рейсу водій здає касу. Рахують виручку, тоді вже ми компенсуємо різницю. За підрахунками, ціна за квиток приблизно 11 гривень.

— Здачу з двадцятки водій теж копійками видає?

— Кладуть хто скільки може. Копійками. Є такі, що п’ятак кидають. За це їх ніхто не штрафує, не висаджує.

— У дві маршрутки влізають всі бажаючі?

— Ні. Деякі вже лишають свої велосипеди вдома, під’їжджають по зупинці, дві. Діти «прохавали» шару, просто катаються. Були скарги взимку: сніг, хуртовина — не влізли.

— Скільки протягнете з такою ціною?

— Думаю, це нашому бюджету поки що по кишені. Будемо працювати з перевізником, аби автобуси були більші.

Джерело: Юлія Семенець, тижневик «Вісник Ч»



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 638 | Теги: тарифи, Новгород-Сіверський, маршрутки | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar