реклама партнерів:
Головна » 2017 » Листопад » 10 » У сквері Богдана Хмельницького рештки старовинного муру накриють прозорим куполом
15:31
У сквері Богдана Хмельницького рештки старовинного муру накриють прозорим куполом
У сквері Богдана Хмельницького рештки старовинного муру накриють прозорим куполом Зараз у сквері ім. Богдана Хмельницького в Чернігові на місці рештків старовинного муру, знайдених там археологами цього року, можна побачити попередню конструкцію з накриття. Як відомо, на пагорбі, де розташована П’ятницька церква, під газоном у ході земляних робіт і подальших археологічних розкопок знайдена частина фундаменту П’ятницького монастиря періоду 19 століття.

Під час урочистого відкриття скверу у День міста міський голова Владислав Атрошенко пообіцяв чернігівцям зробити цю історичну знахідку музейним експонатом під відкритим небом.

Як розповів заступник начальника Управління капітального будівництва Чернігівської міської ради Олександр Макаров, зараз працівники управління облаштовують знайдений експонат старовинної архітектури для подальшого збереження та огляду жителями й гостями міста. Історичну знахідку накриють прозорим куполом із полікарбонатного покриття з антивандальними та протиабразивними властивостями, а також захистом від ультрафіолетового випромінювання.

За інформацією прес-служби Чернігівської міської ради



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 722 | Теги: сквер Богдана Хмельницького, археологія | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar