реклама партнерів:
Головна » 2017 » Січень » 8 » Василь Слапчук став лауреатом премії імені Ернеста Хемінгуея
18:27
Василь Слапчук став лауреатом премії імені Ернеста Хемінгуея
Василь Слапчук став лауреатом премії імені Ернеста Хемінгуея За поданням президента Міжнародної літературно-мистецької Академії України, заступника головного редактора газети «Деснянська правда» Сергія Дзюби троє видатних письменників стали лауреатами міжнародної нагороди – премії імені Ернеста Хемінгуея (Канада).

Це – лауреат Шевченківської премії Василь Слапчук (Україна), верхньолужицький письменник Бенедикт Дирліх (Німеччина) та Роллан Сейсенбаєв (Казахстан). Їх відзначено у номінації «Країни і континенти» – «за творчість, що єднає народи».

Засновники цієї престижної відзнаки – канадське видавництво «Litsvet» і відомий журнал «Новий світ» (головний редактор – письменниця, сценарист і кінокритик Олена Жукова, заступник головного редактора – письменник та публіцист Михайло Співак). Раніше твори лауреатів і рецензії на них були оприлюднені в журналі «Новий світ». Вони отримали схвальні відгуки читачів та літературознавців. У видавництві «Litsvet», у Канаді, незабаром побачать світ їхні нові книжки в серії «Лауреати премії імені Ернеста Хемінгуея», повідомляє «Буквоїд».

До речі, Бенедикт Дирліх зі своєю дружиною Монікою, письменницею і журналісткою, восени приїздив в Україну, на Чернігівщину, чудово виступав на міжнародному фестивалі «Литаври». Повість Роллана Сейсенбаєва «День, коли обвалився світ» переклав українською мовою для журналу «Всесвіт» наш земляк Олег Гончаренко. А в «Деснянській правді» нещодавно вийшла резонансна рецензія «Історія чоловіка, одержимого жінкою» на новий роман Шевченківського лауреата Василя Слапчука «Поміж світів і сяяння світил». Також тут опубліковано відгуки і на його романи «Книга забуття» й «Та сама курява дороги».

Як відомо, торік відомі письменники і журналісти з Чернігова: Тетяна Дзюба (Тетяна Анатоліївна також і науковець, доктор наук із соціальних комунікацій) і Сергій Дзюба стали лауреатами почесної міжнародної нагороди – премії імені Ернеста Хемінгуея в номінації «Країни і континенти» за зміцнення творчих зв’язків між народами".

Взагалі ж, Сергій і Тетяна Дзюби – лауреати почесних нагород у Канаді, Великобританії, Німеччині, Болгарії, Македонії, Росії, Білорусі, Казахстані. Їхні твори перекладені вже 60-ма мовами світу і надруковані в 36 країнах. А книжки вийшли в США, Канаді, Великобританії, Швеції, Польщі, Болгарії та Казахстані та інших країнах світу.



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 915 | Теги: Сергій Дзюба, Василь Слапчук, премія Ернеста Хемінгуея | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar