реклама партнерів:
Головна » 2017 » Листопад » 16 » Верховна Рада зробила 25 грудня святковим, а 2 травня робочим днем
19:59
Верховна Рада зробила 25 грудня святковим, а 2 травня робочим днем
Верховна Рада зробила 25 грудня святковим, а 2 травня робочим днем За проект закону 5496 про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо святкових і неробочих днів з правками Голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення і з правкою Голови Верховної Ради , а саме, 1 травня перейменувати на День праці і скасувати 2 травня, як вихідний. За це рішення проголосувало 238 народних депутатів.

“Проект цього закону пропонує дуже прості зміни, які, однак, мають величезне значення для мільйонів українців. Мова йде про запровадження офіційного святкового неробочого дня – 25 грудня – коли світ святкує Різдво за Григоріанським календарем”,- зауважила народний депутат фракції Партії “Блок Петра Порошенка” Оксана Юринець.

“Статистика говорить, що біля 30% від усіх релігійних громад відзначають найбільше християнське свято саме у цей день. Ухвалення цих змін засвідчить повагу України до демократичних цінностей, зокрема, повагу до почуттів віруючих католицької і протестантської церков. Фактично, це відновлення справедливості та рівності вірян різних християнських громад, які мають відмінності у календарних датах найбільшого свята. Крім того, зробить нас ще на крок ближчими до демократичного цивілізованого західного світу, де так само відзначають Різдво 25 грудня”, – наголосила політик.

“Навіть якби дане питання стосувалось кількох тисяч українців – воно все одно б потребувало нашого схвалення, адже мова йде про забезпечення справедливості серед вірян. Однак, затвердження Різдва за Григоріанським календарем стосується мільйонів українців – тільки протестантів в нашій державі нараховують понад 1,1 млн осіб”, – резюмувала Оксана Юринець.



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 875 | Теги: 25 грудня, Різдво, 1 Травня | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar