реклама партнерів:
Головна » 2017 » Січень » 19 » Воду в Десні освячуватиме Київський та Московський патріархати
09:42
Воду в Десні освячуватиме Київський та Московський патріархати
Воду в Десні освячуватиме Київський та Московський патріархати 19 січня відзначається Водохрещення Господнє - велике християнське свято. Водохреще – завершальне свято новорічно-різдвяного періоду.

За традицією, в цей день багато людей вирушають до водойм, щоб набрати освяченої води або зануритися в неї. Адже вважається, що на Водохреще вода набуває цілющих властивостей. Таке святкування передбачає велике скупчення людей поблизу води, тому є ризик виникнення непередбачуваних ситуацій.

У зв'язку з цим Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко сьогодні видав розпорядження "Про проведення в м. Чернігові заходів щодо відзначення Хрещення Господнього".

У ньому визначаються служби та структурні підрозділи, відповідальні за організацію облаштування та безпеки цих заходів.

Зокрема, передбачене забезпечення громадського порядку в місцях проведення масових заходів працівниками патрульної поліції та відділу Національної поліції у м. Чернігові, чергування карети швидкої допомоги, рятувальників та рятувальної техніки під час проведення масових заходів на р. Десна.

За інформацією управління культури міської ради, цього дня відбудеться Хресна хода від Спасо-Преображенського собору до мосту через р. Десна, де поблизу бази відпочинку «Хімік» пройде обряд освячення води священнослужителями Московського патріархату УПЦ.

Також на міському пляжі «Золотий берег» обряд освячення води буде проведений священнослужителями Київського патріархату УПЦ.

Початок заходів - орієнтовно о 12 годині.



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 859 | Теги: церква, Водохреща, освячення води | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar