реклама партнерів:
Головна » 2023 » Вересень » 30 » Вшанування пам’яті загиблих оборонців Чернігова на алеї Героїв
19:56
Вшанування пам’яті загиблих оборонців Чернігова на алеї Героїв
Вшанування пам’яті загиблих оборонців Чернігова на алеї Героїв 29 вересня у на центральній алеї біля Красної площі в Чернігові до Дня Захисників і Захисниць України відбулося відкриття виставки оборонцям Чернігова, які віддали своє життя з 24 лютого до початку квітня 2022 року, захищаючи північний форпост України.
ЇЇ створила творча група на чолі з Олександром Шевчуком, яку організували Управління культури та туризму Чернігівської міської ради та Чернігівський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки за сприяння родин загиблих Героїв.
«Важливо знати в обличчя кожного, хто загинув за вільний Чернігів, цілісність і незалежність України. Ці люди — приклад сміливості, нестримного духу супротиву та непокори ворогу. Ця експозиція надалі оновлюватиметься на регулярній основі. Зараз це перші 30 інформаційних стендів з фото та короткою біографією полеглих Захисників. Наймолодшому на цих світлинах було 20 років, найстаршому — 54», — пояснив Олександр Шевчук, начальник Управління культури та туризму Чернігівської міської ради.
Мешканці та гості міста її відвідують без усяких анонсів, реклами та організованого запрошення (постійна ракетна небезпека унеможливлює масові заходи).
Біля одного чи іншого стенду про загиблого Захисника України якось непомітно з’являються квіти…
Під час відвідування цієї виставки згадалися слова легендарного Левка Лук’яненка ще в липні 2018 року: «Тепер, коли російська азіатська орда посунула війною в Україну, то це примусило кожного громадянина України поставити питання: а хто ти на цій землі – ти тут син, ти – донька, чи ти тут байстрюк? І тоді кожен визначився. І оце відбувається самоусвідомлення нації».
Надзвичайно важливо, що автори та організатори цього проєкту наголосили: «З одного боку, ми маємо знати в обличчя тих, кому дякуємо за життя, з іншого — неможливість одночасно виставити всіх... Але обіцяємо, кожен місяць нові стенди».
Громада, як і вся країна, має знати своїх Захисників поіменно. Саме так формується і зміцнюється національна пам’ять України.
І тепер ця центральна алей є дійсно АЛЕЄЮ ГЕРОЇВ — ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ!

Сергій Бутко,
Український інститут національної пам’яті








Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1657 | Теги: герої, захисники Чернігова, російсько-українська війна | Рейтинг: 5.0/1
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar