реклама партнерів:
Головна » 2017 » Січень » 27 » З’ясування ситуації навколо річки Остер — інтерес і влади, і громади
12:19
З’ясування ситуації навколо річки Остер — інтерес і влади, і громади
З’ясування ситуації навколо річки Остер — інтерес і влади, і громади На порядку денному Комісії з питань моніторингу довкілля Чернігівської області, за головування першого заступника голови облдержадміністрації Леоніда Сахневича,— знову стан річки Остер.

Вчергове перевірити якість води фахівці взялися після розміщеного у мережі Інтернет відео, де видно неприродний колір річки.

— На жаль, ні районні державні адміністрації, ні органи місцевого самоврядування, ні територіальні підрозділи центральних органів влади не повідомили про ситуацію, що виникла на річці Остер. Хоч мали б першими відреагувати на це.

Інформацію від Деснянського басейнового управління водних ресурсів Департамент екології та природних ресурсів отримав о 13:30 24 січня 2017 року.

І влітку, і сьогодні контролюючі органи не підтвердили факт скиду недоочищених стоків, — зазначив Леонід Сахневич.

25 січня представники Деснянського басейнового управління водних ресурсів та Департаменту екології та природних ресурсів ОДА оглянули русло річки Остер в Козелецькому районі.

Вода біля села Данівка (шлюз №4) та нижче за течією біля селища Козелець (шлюз №3) візуально прозора, не мала стороннього запаху, відсутня бура піна.

Результати аналізів, вода для якого була відібрана вчора, показали перевищення норми із заліза загального та азоту нітритному. Рівень розчиненого кисню та інші показники знаходиться в межах нормативних значень.

Державна екологічна інспекція зазначила, що для оперативного контролю необхідно залучати громадських інспекторів, які будуть вповноважені складати протоколи і здійснювати контроль за довкіллям на місцях. Інформації таких інспекторів місцеві жителі довірятимуть більше.

Для спростування звинувачень громадськості, КП «Ніжинське управління водопровідно-каналізаційного господарства» готове до всебічних перевірок.

Щоб добре вивчити ситуацію, необхідно також проінспектувати діяльність підприємств з вивезення та утилізації побутових стічних вод Козелецького району.

Інформація щодо результатів досліджень періодично оновлюватиметься на офіційному веб-сайті Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації




Категорія: ЕКОЛОГІЯ | Переглядів: 987 | Теги: вода, стоки, остер | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar