реклама партнерів:
Головна » 2020 » Лютий » 26 » За самовільне зайняття та розорювання археологічної пам'ятки фермера оштрафують на 300 тис. грн
16:17
За самовільне зайняття та розорювання археологічної пам'ятки фермера оштрафують на 300 тис. грн
За самовільне зайняття та розорювання археологічної пам'ятки фермера оштрафують на 300 тис. грн За принципової позиції прокуратури Чернігівської області суд засудив місцевого жителя за самовільне зайняття земельних ділянок особливо цінних земель (ч. 2 ст. 197-1 КК України), повідомляє прес-служба прокуратури Чернігівської області.

Встановлено, що обвинувачений був відповідальним за оброблення земель фермерського господарства. Упродовж 2019 року за його вказівкою підпорядковані працівники здійснювали вирощування сільськогосподарських культур на земельних ділянках історико-культурного призначення площею майже 46 га.

У ході судового розгляду обвинувачений визнав свою винуватість у повному обсязі. Збитки на суму майже 300 тис. грн. відшкодовані на користь територіальної громади шляхом перерахунку коштів, які отримані внаслідок реалізації незаконно вирощеного врожаю на підставі ухвали слідчого судді, постановленої за клопотанням органу досудового розслідування.

Довідково: вказані землі розташовані в межах пам’яток археології місцевого значення поселення «Курганки» та «ВИГОРИ», а також пам’яток археології місцевого значення поселення «Зайці-1» та «Зайці-2».



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 538 | Теги: Фермер, Чернігівщина, археологічна пам’ятка, прокуратура | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar