реклама партнерів:
Головна » 2019 » Травень » 15 » Затримали депутата Чернігівської міськради та керівника КП "Чернігівбудінвест" під час отримання хабаря
19:19
Затримали депутата Чернігівської міськради та керівника КП "Чернігівбудінвест" під час отримання хабаря
Затримали депутата Чернігівської міськради та керівника КП Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві, за оперативного супроводження Департаменту захисту економіки та процесуального керівництва військової прокуратури Центрального регіону затримали депутата Чернігівської міської ради – голову постійної комісії з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин Івана Бакшуна, а також директора комунального підприємства «Чернігівбудінвест» Валерія Горбатова.
Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Депутата Чернігівської міської ради затримали у Києві, а керівника комунального підприємства - у Чернігові. Про це повідомляє департамент захисту економіки Нацполіції.

Як сказав начальник прес-служби Чернігівської міськради Андрій Подорван, жодних коментарів в міськраді поки що не дають, адже не мають інформації про затримання.

За телефонними номерами КП «Чернігівбудінвест» не відповідають, повідомляють UA: Чернігів

За даними слідства, директор комунального підприємства за попередньою змовою групою осіб з депутатом вимагали 50 000 доларів США від підприємця за підписання договору про виділення в суборенду земельної ділянки для будівництва багатоквартирного житлового будинку на території міста Чернігова та подальше погодження необхідних дозвільних документів щодо вказаної земельної ділянки. У разі ненадання коштів, підприємцю погрожували неприємностями зі Службою безпеки України. Під час отримання першої частини неправомірної вигоди у розмірі 25 тисяч доларів осіб затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчі ДБР готують затриманим повідомлення про підозру в одержанні неправомірної вигоди службовою особою в особливо великому розмірі (ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України). Також готується клопотання до суду про обрання особам запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від займаних посади.

У разі доведення вини, затриманим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 8 до 12 років.





Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 567 | Теги: Іван Бакшун, Кримінал, Чернігівбудінвест, Хабар | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar