реклама партнерів:
Головна » 2015 » Листопад » 6 » 20-річчя заснування журналу "Сіверянський літопис"
17:34
20-річчя заснування журналу "Сіверянський літопис"
20-річчя заснування журналу 4 листопада у читальній залі бібліотеки відбулось чергове засідання клубу "Краєзнавець", присвячене солідній даті – 20-річчю заснування, знаного та популярного не тільки на Чернігівщині, але і за її межами, журналу "Сіверянський літопис".

Про ідею започаткування журналу, перші його кроки, історію та сьогодення часопису розповів засновник та шеф-редактор видання, журналіст, історик та краєзнавець Сергій Павленко.
Привітав колектив редакції та запевнив у подальшій підтримці директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської обласної державної адміністрації Андрій Подорван.

Про давні та достатньо тісні дружні і партнерські зв'язки ОУНБ імені В.Г. Короленка журналу "Сіверянський літопис" розповіла заступник директор з наукової роботи бібліотеки Лариса Генералова. Було наголошено, що працівники бібліотеки були серед авторів журналу з перших років його існування та й у останньому на сьогодні числі видання є розвідки наших колег. Відділом краєзнавства та інформаційно-бібліографічним відділом спільно з редакцією журналу підготовлені та видані три випуски "Покажчика змісту журналу "Сіверянський літопис" за 1995-2014 рр." тощо.

Щиро вітали часопис з ювілеєм перший проректор Чернігівського національного педагогічного університету імені Т.Г. Шевченка доктор історичних наук, професор Володимир Дятлов, голова правління Чернігівської обласної організації Національної Спілки краєзнавців України, президент клубу "Краєзнавець", директор Навчально-наукового інституту історії, етнології та правознавства імені О.М. Лазаревського ЧНПУ імені Т.Г. Шевченка, професор Олександр Коваленко.

Серед присутніх у залі було багато добрих друзів та шанувальників журналу, його авторів. Гарні слова, чудові побажання звучали з вуст головного редактора обласної газети "Гарт", поета, лауреата Національної премії імені Тараса Шевченка Дмитра Іванова, керівника ГО "Сіверський інститут регіональних досліджень", доктора історичних наук, професора Сергія Леп'явка, директора Чернігівського історичного музею імені В.В. Тарновського Сергія Лаєвського, директора Державного архіву Чернігівської області Раїси Воробей, заступника директора з наукової роботи НАІЗ "Чернігів стародавній" Алли Доценко, директора Сіверського центру післядипломної освіти Володимира Бойка, головного редактора часопису "Літературний Чернігів", письменника Михася Ткача.

До заходу було підготовлено книжково-інформаційну виставку "Сіверянський літопис": 20 років разом з нами", яку прокоментувала модератор заходу, завідувачка відділу краєзнавства Ірина Каганова та слайд-фільм, що також розкрив її зміст.



Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 1180 | Теги: СіверянськийЛітопис, бібліотека, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar