реклама партнерів:
Головна » 2017 » Березень » 3 » Барельєфи біля Болдиних гір вже нікого не цікавлять?
20:16
Барельєфи біля Болдиних гір вже нікого не цікавлять?
Барельєфи біля Болдиних гір вже нікого не цікавлять? 2 березня в друкованому ЗМІ – газеті "Чернігівські новини – 7 днів" – оприлюднене офіційне оголошення про визнання конкурсу на кращу ескізну пропозицію зображень барельєфів замість демонтованих з двох стел у складі пам’ятки історії місцевого значення – Меморіального комплексу Слави воїнів, партизанів та підпільників та могили невідомого солдата (на Болдиній горі) таким, що не відбувся.

Факт публікації означає де-юре завершення цього конкурсу і можливість оголосити його повторно, вдруге. Саме таку рекомендацію дав конкурсний комітет, приймаючи дане рішення. Також процедурно для оголошення повторного конкурсу потрібне ще відповідне рішення виконкому міської ради. Тому в разі повторного оголошення конкурсу про це буде повідомлено окремо.

Як ми вже інформували раніше, за час прийому конкурсних пропозицій з 21 листопада 2016 року по 20 січня 2017 року до міської ради надійшли 3 заяви фізичних та юридичних осіб про намір узяти участь у цьому конкурсі. У терміни, визначені Положенням про проведення вказаного конкурсу (з 21 листопада 2016 року до 20 січня 2017 року включно), до управління архітектури та містобудування міської ради надана 1 (одна) конкурсна пропозиція.

Пунктом 6.7 зазначеного Положення про проведення конкурсу встановлено, що конкурс вважається таким, що відбувся, якщо на нього подано не менше трьох ескізних пропозицій, з яких хоча б одній журі конкурсу вважає за можливе присудити премію.

Завданням конкурсу є увіковічення в зображеннях нових барельєфів наступних періодів історії України: доби українського козацтва (друга стела) та доби національно-визвольного руху 1917 - 1921 років (третя стела). Нові барельєфи мають створити завершену архітектурно-монументальну композицію та єдиний тематичний простір Меморіального комплексу для увічнення героїчного минулого українського народу.

Дві демонтовані стели зараз знаходяться на зберіганні в міському комунальному підприємстві “Спецкомбінат комунально – побутового обслуговування”. Як розповів прес-службі міської ради його керівник Володимир Куліш, барельєфи зберігаються у спеціальному контейнері. Вони є в наявності і повністю в тому стані, в якому їх зняли.
Подальша доля цих барельєфів ще не визначена.

За повідомленням Чернігівської



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 893 | Теги: декомунізація, барельєф, Болдині гори | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar