реклама партнерів:
Головна » 2015 » Березень » 10 » Чемпіонат Чернігівського району з міні-футболу: завершився перший етап
13:43
Чемпіонат Чернігівського району з міні-футболу: завершився перший етап
Чемпіонат Чернігівського району з міні-футболу: завершився перший етап 9 березня у місті Славутичі Київської області завершилися поєдинки першого етапу 23-го відкритого чемпіонату Чернігівського району Чернігівської області з міні-футболу. Останніми путівки у півфінальний етап розіграли команди 7-ї і 8-ї груп.

7 ГРУПА
--------------
«Кера» (Лукашівка) – «ДЮСШ» (Чернігівський район) 11:2 (4:0)
ФК «Олишівка» – «Фортуна» (Чернігів) 1:1 (1:0)
«Кера» – ФК «Олишівка» 3:6 (0:3)
«ДЮСШ» – «Фортуна» 1:0 (0:0)
«Фортуна» – «Кера» 0:3 (0:2)
ФК «Олишівка» – «ДЮСШ» 0:1 (0:0)



Події в цій групі розгорталися з неймовірним драматизмом. Ну хто міг подумати після першого матчу, коли «Кера» розгромила «ДЮСШ» 11:2, що це й будуть два наступних фіналісти? Справді, юнацька збірна Чернігівського району дебютний поєдинок відверто провалила: хлопці робили дитячі помилки при передачах, мало рухалися і просто виглядали розгубленими, не знаючи куди бігти і кого накривати. І тільки при 10:0 двічі забили на останній хвилині.
ФК «Олишівка» і «Фортуна» відіграли майже на рівних. Під завісу першого тайму олишцівці відкрили рахунок і надалі виглядали дещо впевненіше. Однак потім «Фортуна» забила у відповідь, а останні хвилини пройшли вже за її переваги.
Після цього ФК «Олишівка» несподівано просто таки «розкатала» «Керу». Хлопці демонстрували філігранну техніку біля чужих воріт, щільно і надійно захищалися, тож наприкінці матчу перевага стала майже непристойною – 6:0. І тільки на останніх хвилинах лукашівці дещо скоротили відставання. Тим часом зовсім інший футбол продемонстрували хлопці з «ДЮСШ» проти «Фортуни»: команда немов перевтілилася, заграла надійно, впевнено і в цілому виглядала більш переконливо. За свої старання юнаки були винагороджені переможним голом за дві хвилини до кінця поєдинку.
«Кера» зібралася і в останньому турі здолала опір «Фортуни». Симпатичній чернігівській команді не вистачило свіжості – через коротку лаву запасних хлопці не встигали відновитися, хоча билися відчайдушно. Але справжньою сенсацією стала поразка ФК «Олишівка» від «ДЮСШ». Селищних футболістів влаштовувала нічия, та й самі хлопці у попередніх поєдинках діяли просто відмінно, від них чекали лише першого місця. Однак щось пішло не так – чи то не налаштувалися на битву, чи то суперник діяв занадто впевнено. Юнаки і справді билися за кожен м’яч, не залишали вільного простору і ні в чому не поступалися фавориту. На перспективах команди вже майже поставили жирний хрест, а хлопці знай собі знову й знову нав’язували боротьбу, гостро атакували. Зрештою, на 23-й хвилині Руслан Пильник відкрив рахунок, а олишівці, попри всі намагання і створені моменти, відігратися не зуміли. І в останній момент втратили чудовий шанс пройти в другий етап, віддавши путівки супернику. Що ж, «ДЮСШ» проявила характер, вистояла після фіаско в стартовому поєдинку і несподівано для всіх продовжить боротьбу в чемпіонаті.

8 ГРУПА
--------------
«Холдинг» (Чернігів) – «Пітер» (Чернігів) 5:4 (3:2)
«Промінь» (Голубичі) – «УЗФО» (Славутич) 4:3 (1:1)
«Холдинг» – «Промінь» 5:1 (1:1)
«Пітер» – «УЗФО» 1:2 (1:0)
«УЗФО» – «Холдинг» 2:2 (1:1)
«Промінь» – «Пітер» 2:1 (1:1)



Гідні суперники зібралися в останньому груповому турнірі. Тут кожен міг обіграти кожного, всі команди проявили себе з найкращого боку.
«Холдинг», володар кубка району і чи не головний фаворит першості, привіз всього 6 чоловік, сподіваючися здобути успіх «малою кров’ю». Задумане вдалося реалізувати, хоча легких перемог не вийшло. Проти амбітного «Пітера» «Холдинг» розпочав перспективно (3:0), однак потім суперник зумів відігратися – 3:3. Знову вийти вперед вдалося насамперед завдяки фантастичній грі в центральній зоні Володимира Шерела, якому цього дня вдавалося майже все – філігранна робота з м’ячем, дриблінг, неймовірні прискорення, миттєві зміни напрямку руху. Він не тільки вдало диригував командними діями, але ще й чимало забивав (хет-трик у цьому матчі, а всього на його рахунку 5 забитих м’ячів), створюючи гольові моменти «з нічого». Відчайдушно опирався «Холдингу» також «Промінь», до 23-ї хвилини зберігалася мінімальна перевага (2:1), і тільки наприкінці поєдинку Андрій Перов, Віталій Варвинцев і все той же Володимир Шерело довели рахунок до 5:1.
А от команда господарів ледь не створила сенсацію. «УЗФО» першою відкрила рахунок, відігратися «Холдинг» зумів лише завдяки влучному удару воротаря Євгенія Горового, який постійно підключався до атак, створюючи тим самим чисельну перевагу. Щоправда, перед самою перервою це вилізло боком, коли суперник перехопив м’яч, але не зміг вразити порожні ворота, оскільки Євгеній тримав гравця «УЗФО» за футболку – червона картка, і господарі незабаром реалізують чисельну перевагу – 1:2. Опісля «Холдинг» просто таки притиснув суперника до воріт і за кілька хвилин Андрій Перов потужним пострілом у дев’ятку зрівняв рахунок – 2:2. «УЗФО» активізувався, останні хвилини пройшли в неймовірній напрузі і стрімких атаках, але вирвати вкрай потрібну перемогу господарі не змогли.
У першому турі на максимальних швидкостях відіграли «Промінь» і «УЗФО». Глядачі з захопленням спостерігали надзвичайно видовищний поєдинок, коли атакуючі дії вдавалися командам набагато краще, аніж дії в захисті. При цьому відмінно діяли воротарі, інакше рахунок міг бути куди більшим. Першим досяг успіху «Промінь», господарі відігралися, а по перерві навіть вийшли вперед. Однак наприкінці матчу хлопці з Голубичів один за одним провели три м’ячі, що й стало вирішальним.
Мав брати три очки проти «УЗФО» і чернігівський «Пітер». Команда весь час вела в рахунку, та й в цілому діяла гостріше і впевненіше. Одних тільки виходів віч на віч було декілька. Аж за 2 хвилини до кінця господарі таки відновили рівновагу, а в наступній атаці забили ще раз. Відігратися «Пітер» вже не зміг. Колектив залишив дуже приємне враження, хлопці старалися і діяли напрочуд якісно. В останньому турі ледь не позбавили перемоги «Промінь», для якого втрата очок означала припинення боротьби в чемпіонаті.
А загалом 8 група подарувала глядачам ряд незабутніх і драматичних поєдинків, зберігаючи інтригу до останнього.

До півфінальної стадії потрапили 15 колективів – всі переможці груп та 7 команд з числа тих, що зайняли другі місця в групах.
Наводимо зведену таблиця команд, що фінішували другими:



Отже, визначився остаточний склад груп півфінального етапу.
Група 1: «Холдинг» (Чернігів), АК «БАРС» (Чернігів), «ДЮСШ» (Чернігівський район).
Група 2: «Удар» (Чернігів), «Свишень» (Кувечичі), «СКА» (Гончарівське).
Група 3: «Гамма» (Чернігів), «Атлетик» (Славутич), «КДЮСШ» (Чернігів).
Група 4: «Кера» (Лукашівка), «Максимум» (Чернігів), «Промінь» (Голубичі).
Група 5: «Штурм» (Ріпки), ФК «Чернігів», «БЮС-Гарантія» (Чернігів).

Сергій ГОРОБЕЦЬ, спеціально для «Чернігівського формату»









Категорія: СПОРТ | Переглядів: 1469 | Теги: міні-футбол, спорт, Сергій Горобець, Чернігівський район | Рейтинг: 5.0/1
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar