реклама партнерів:
Головна » 2017 » Березень » 7 » Чернігівська жінка одна з найстарших в Україні
16:53
Чернігівська жінка одна з найстарших в Україні
Чернігівська жінка одна з найстарших в Україні Жінки складають більшість населення області (55%, або 566 тис.).
Чернігівська жінка одна з найстарших в Україні. Їй у середньому 46 років. Проживає вона переважно в міських поселеннях (64%). Городянка молодша за сільську жительку на 6 років (44 роки проти 50).

Середній вік вступу до шлюбу сучасної жінки – 30 років. Одружується вона переважно з чоловіком старшим за себе. Першу дитину найчастіше народжує у віці 20–24 роки. Проте, в останні роки все більше жінок прагнуть стати мамами в більш дорослішому віці (13% породіль у 2016р. були у віці старше 35 років). Кожну п`яту дитину в місті та кожну третю в сільський місцевості народжують жінки поза шлюбом.

Найбільш активною на ринку праці жінка є у віці 40–49 років. Традиційно вона надає перевагу зайнятості в охороні здоров`я та наданні соціальної допомоги, освіті, тимчасовому розміщуванні й організації харчування, сфері мистецтва, спорту, розваг та відпочинку, фінансовій та страховій діяльності.

За виконану роботу жінка отримує винагороду, яка в середньому нижче на чверть за винагороду чоловіків (у 2016 році – 3508 грн проти 4647 грн). Адже «жіночі» професії поступаються в оплаті праці «чоловічим».

Жінка частіше прагне до підвищення свого освітнього рівня. На початок 2016/17 навчального року студентки становили дві третини всіх студентів

у технікумах, коледжах та училищах області та дещо більше половини – в університетах та академіях. Кожен другий аспірант – жінка, троє з чотирьох докторантів – також жінки.

Представниці слабкої статі в області, як і в Україні, витриваліші за чоловіків та живуть довше. На Чернігівщині середня очікувана тривалість життя при народженні жінки на 12 років більше, ніж чоловіка, та становить
76 років.

Головне управління статистики у Чернігівській області



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 796 | Теги: Чернігів, жінка, статистика | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar