реклама партнерів:
Головна » 2015 » Березень » 26 » Чи відбудуться громадські слухання про майбутнє Алеї героїв у Чернігові?
21:24
Чи відбудуться громадські слухання про майбутнє Алеї героїв у Чернігові?
Чи відбудуться громадські слухання про майбутнє Алеї героїв у Чернігові? Як повідомлялося, міський голова Олександр Соколов підписав розпорядження про проведення громадських слухань щодо подальшого місцезнаходження пам’ятників радянським діячам, що встановлені на Алеї героїв у центі міста.
Громадські слухання заплановано провести 3 квітня 2015 року у міському Палаці культури імені Радченка. Розпорядженням також затверджено дорадчий комітет із проведення громадських слухань та план заходу.
Створюються відповідні експертні групи з питань історичної оцінки діяльності діячів, чиї погруддя встановлені на алеї; з питань естетичного, культурного та архітектурного значення пам’ятників; з питань суспільно-політичної оцінки діяльності особистостей для міста Чернігова та України.
Часу залишилося небагато, тож низка політичних організацій вирішила активізувати підготовку до громадських слухань та обговорити майбутнє Алеї героїв.

Нагадаємо, що 9 лютого 2015 року було демонтовано та передано до історичного музею погруддя Миколи Подвойського та Володимира Антонова-Овсієнка.
Депутати міськради запропонували долю пам’ятників на Алеї героїв вирішити на громадських слуханнях.

Довідка:
Погруддя радянським діячам (Юрію Коцюбинському, Миколі Подвойському, Володимиру Антонову-Овсієнку, Миколі Щорсу, Віталію Примакову, Миколі Кропивянському, Михайлу Кирпоносу та Василю Сеньку) встановлювалися на Алеї Героїв упродовж 1970 – 1989 років. Окремі з них – за рішенням Ради Міністрів УРСР. Погруддя виготовлені з бронзи, постаменти – з граніту.



Категорія: ПОЛІТИКА | Переглядів: 1004 | Теги: Алея героїв, громадські слухання, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar