реклама партнерів:
Головна » 2015 » Листопад » 21 » Декомунізація: Жовтневе не хоче бути Бабою, а хоче називатися Покровським
08:34
Декомунізація: Жовтневе не хоче бути Бабою, а хоче називатися Покровським
Декомунізація: Жовтневе не хоче бути Бабою, а хоче називатися Покровським У понеділок, 16 листопада, у Жовтневому відбувся схід села присвячений декомунізації, – повідомив редакцію “Нашого слова” сільський голова Геннадій Биндюк.
Про це пише Менська районка "Наше слово"

На громадських слуханнях селянами було прийнято рішення відмовитися від назви Жовтневе, яке представник Українського інституту національної пам’яті у Чернігівській області Сергій Бутко назвав грубим порушенням Закону і політики засудження комуністичного тоталітарного режиму.

Сільський голова пояснив, чому залишили цю назву раніше, а не змінили її на Бабу: «На минулому сході села всією громадою вирішили залишити назву Жовтневе. Але зовсім не на честь революції. За часів козацтва наше село єдине в окрузі не мало свого пана, бо було козацьким. Покрова завжди була головною покровителькою козаків, в її честь і вирішили залишити цю назву».

Так, як до 21 листопада у громади і сільської ради закінчується час зробити власний вибір і визначитися з дійсно новою назвою села, на сході села більшість присутніх проголосувала за нову назву Жовтневого – Покровське.



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 987 | Теги: Жовтневе, декомунізація, Менщина | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar