реклама партнерів:
Головна » 2015 » Березень » 28 » Кліматичні показники "перемістили" Чернігівщину на 200-300 км південніше
08:32
Кліматичні показники "перемістили" Чернігівщину на 200-300 км південніше
Кліматичні показники За кліматичними показниками останнього десятиліття Чернігівщина "перемістилася" на 200-300 км південніше.
Про це повідомив начальник Чернігівського обласного центру гідрометеорології Руслан Овсєєнко.
"За кліматичними характеристиками - температурою повітря, опадами, вітрами, наша кліматична зона за останні 10 років зсунулася на 200-300 км південніше", - сказав він.
За словами метеоролога, ці зміни не настільки значні, щоб перемістити Чернігівщину в іншу кліматичну смугу. Отож, як і раніше, область залишається в зоні Полісся.

Коментуючи ситуацію, Овсєєнко зауважує, що клімат змінюється завжди, а відповідні процеси характеризуються циклічністю. Тому прогнозувати, що років через 30-40 клімат Чернігівщини буде, як, скажімо, на Херсонщині, не можна.
"На запитання, чи будуть ці тенденції та інтенсивність змін зберігатися, однозначної відповіді ніхто дати не може. Тому що вони можуть зупинитися або піти у зворотному напрямку", - сказав Овсєєнко.
Попри обережний оптимізм, він усе ж констатує, що за останні 30 років графік температур повітря в області, який багато років був більш-менш рівною лінією, стрімко змінюється. Наскільки на все це вплинула діяльність людини, точно ніхто не знає.
"Всесвітня метеорологічна організація про антропогенний вплив каже: "Скоріше так, ніж ні". Але однозначного цифрового підтвердження цього немає", - зазначив він.

За матеріалами Укрінформ



Категорія: ЕКОЛОГІЯ | Переглядів: 981 | Теги: Чернігівщина, опади, клімат | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar