реклама партнерів:
Головна » 2015 » Березень » 22 » Майстри Чернігівщини завітали до Литви на ярмарок Казюкас
19:48
Майстри Чернігівщини завітали до Литви на ярмарок Казюкас
Майстри Чернігівщини завітали до Литви на ярмарок Казюкас Нещодавно майстри нашої Чернігівщини завітали до стародавнього міста Вільнюса, щоб представити свій творчий доробок на грандіозному святковому дійстві - ярмарці Казюкас, на якому збираються ремісники та народні майстри не тільки з усієї Литви, а й з багатьох інших країн.
Ярмарок Казюкас – це яскраве, веселе свято весни, яке володіє столітніми традиціями. Зародився цей захід, як свято покровителя Литви Святого Казимира у XVII столітті, а у XIX столітті – воно переросло у ярмарку. Щороку цей захід представляє ціле розмаїття майстерно виконаних, традиційних та сучасних, яскравих та барвистих виробів ручної роботи.
Але не лише народними майстрами знане це свято. У ці дні вулиці міста заповнюються безліччю різноманітних розважальних мистецьких заходів. У другий день проведення ярмарки проходять театралізовані паради, в яких беруть участь, як і в давнину, відомі ремісники, представники народної творчості та стародавніх ремесел.
І саме на ярмарці Казюкас у Литві Олена Шубенко, Ольга Садова та Олександр Ваценко презентували вироби, створені власноруч. У виставковій експозиції Чернігівщини жителі та гості заходу могли побачити цікаві, творчі роботи з різноманітних видів мистецтва – керамічні вироби, художній розпис, дереворізьблення, обереги, яскраві та веселі домовички.
Майстри отримали безліч незабутніх вражень та яскравих емоцій від участі у ярмарці, знайомства з великою кількістю ремісників, творчих особистостей, з культурою іншої країни. А головне, вони гідно представили мистецтво Чернігівщини на міжнародному рівні, популяризуючи традиції українського народу не тільки серед жителів своєї країни, але й за її межами, демонструючи високий рівень народної творчості нашого краю і України.

Джерело: ОНМЦКіМ



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 1314 | Теги: народні майстри, Вільнюс, туризм, Чернігівщина | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar