реклама партнерів:
Головна » 2015 » Листопад » 23 » Науково-практична конференція «Бібліотечне краєзнавство у культурному просторі України»
11:22
Науково-практична конференція «Бібліотечне краєзнавство у культурному просторі України»
Науково-практична конференція «Бібліотечне краєзнавство у культурному просторі України» Нещодавно в рамках започаткованих Національною історичною бібліотекою України краєзнавчих читань відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Бібліотечне краєзнавство у культурному просторі України». Особливістю заходу стало те, що він був присвячений 100-річчю фундатора сучасного краєзнавчого руху в Україні, видатного вченого-історика, громадського діяча, Героя України академіка Петра Тронька. Координатори конференції: Міністерство культури України, Національна історична бібліотека України, Національна спілка краєзнавців України, Київський національний університет культури і мистецтв.

На фаховому форумі розглядалися теми: сучасні теоретичні та методичні проблеми бібліотечного краєзнавства; Петро Тимофійович Тронько – видатний вчений, краєзнавець, фундатор сучасного краєзнавчого руху в Україні (до 100-річчя з дня народження); інноваційні технології в краєзнавчій бібліотечній діяльності; краєзнавча бібліографія: сучасний стан і основні тенденції розвитку; популяризація краєзнавчих ресурсів, продуктів і послуг бібліотеки та ін.

Обговорення заявленої тематики відбулося під час пленарного засідання та секційних занять. У роботі секції „Історико-краєзнавча діяльність бібліотек, архівів, музеїв” взяли участь фахівці національних та обласних універсальних наукових бібліотек, краєзнавчих музеїв та краєзнавці-аматори. Зацікавленість учасників викликали доповіді завідувачки сектор НІБУ В.П. Кисельової – про результати науково-дослідної роботи з вивчення інформаційного потенціалу електронних каталогів та краєзнавчих баз даних регіональних бібліотек; завідувачки. відділу мистецтв Івано-Франківської ОУНБ Г.І. Пристай – про систему комунікаційних засобів популяризації бібліотекою мистецько-краєзнавчих ресурсів регіону та ін. Про маловідомі факти з історії своїх книгозбірень розповіли провідний бібліотекар Наукової бібліотеки Уманського національного університету садівництва Н.В. Михайлова та завідувачка відділу Чернігівської ОУНБ імені В.Г. Короленка І.Я. Каганова. З цікавою історичною розвідкою про бахмутський журнал „Вільні думки” (1918 р.), який зберігається у фонді НІБУ, ознайомив присутніх головний зберігач Артемівського краєзнавчого музею Донецької області І.А. Корнацький.

Джерело: Департамент культури і туризму, національностей та релігій ОДА



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 1225 | Теги: Петро Тронько, бібліотека, краєзнавство | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar