реклама партнерів:
Головна » 2017 » Березень » 21 » Потяг Єднання України «Труханівська Січ» прибув на Чернігівщину
18:52
Потяг Єднання України «Труханівська Січ» прибув на Чернігівщину
Потяг Єднання України «Труханівська Січ» прибув на Чернігівщину Волонтерський Агітпотяг «Труханівська Січ» в Чернігівській області здійснив першу зупинку в місті Бахмачі учора, 20 березня. Пасажири Потягу — школярі, студенти, волонтери, громадські діячі, активісти та військові. Загалом до області завітали близько 250 учасників Всеукраїнської акції.

У програмі перебування гостей: екскурсія по Національному історико-культурному заповіднику «Гетьманська столиця» в місті Батурині Бахмацького району; у селі Крути Борзнянського – покладання квітів до Меморіалу пам’яті Героїв Крут, молодіжний патріотичний флешмоб в рамках молодіжної акції «100 добрих справ до 100 річчя подвигу Героїв Крут», літературні читання.

Того ж дня Потяг прибув до Чернігова. У кіно-культурному мистецькому центрі з національно-патріотичного виховання дітей та молоді учасників вітали заступник голови — керівник апарату облдержадміністрації Наталія Романова, радник голови обласної ради Дмитро Никоненко, директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА Ніна Лемеш та голова ГО «Єдина родина Чернігівщини» Микола Шанський.

Невипадково Потяг Єднання України зробив зупинки саме в Батурині та Крутах. Ці місця мають велике значення для історичної пам’яті нашого народу. Упевнена, що молоде покоління, враховуючи досвід українського державотворення, зможе вивести Україну з кризи, і всі ми будемо жити в розвиненій європейській країні. Україна стане державою, в якій генії не тільки народжуються, а й реалізують увесь свій потенціал на благо Батьківщини, – зауважила Наталія Романова.

Співорганізатор Агітпотягу Олена Іванова повідомила, що наступного року також планується проведення подібної акції, і запросила всіх долучатися й надалі до всеукраїнського єднання.

Ніна Лемеш розказала про практичне втілення державної політики у сфері національно-патріотичного виховання в області. Вона зазначила, що минулого року витратили понад мільйон гривень з державного та обласного бюджетів на впровадження цільових виховних програм.

Сьогодні, 21 березня, учасники проекту матимуть насичений день: зустрічі з керівництвом області, молодіжним активом та волонтерами; перегляд та обговорення фільму «Спадок нації»; знайомство з історією міста.

Довідково: Всеукраїнська акція «Потяг Єднання України «Труханівська Січ» започаткована за ініціативи 86 громадських та волонтерських організацій за підтримки Президента України в рамках реалізації програми з підтримки національної єдності.

Мета заходу – сприяти консолідації суспільства та взаєморозумінню мешканців різних куточків України, піднесенню патріотичного духу українців, а також популяризації національної культури. Ініціатива спрямована на піднесення патріотичного духу громадян, розвиток волонтерського руху, активізацію міжрегіонального співробітництва, посилення діалогу та зміцнення взаєморозуміння жителів різних регіонів держави у справі розбудови України.

Цьогорічна програма Потягу – подорож містами України з 9 по 24 березня. У заході беруть участь близько 350 дітей з усієї України. Найбільше учасників – з Донеччини та Луганщини. Молодь, яка піклується про своє майбутнє, їде налагоджувати прямий діалог з однолітками та вчитися спілкуванню з органами влади.

Проект розпочав свою роботу в Києві. Учасників Потягу Єднання України також зустрічали мешканці Коростеня, Житомира, Умані, Кропивницького, Полтави, Харкова, Сум, Глухова. Після подорожі Чернігівщиною – у планах зупинка у Славутичі та Яготині.

За інформацією Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Відеосюжет ТРА "Новий Чернігів"



Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 881 | Теги: волонтери, Чернігів, Труханівська Січ | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar