реклама партнерів:
Головна » 2015 » Листопад » 16 » Про безпеку пасажирських перевезень на Чернігівщині
18:07
Про безпеку пасажирських перевезень на Чернігівщині
Про безпеку пасажирських перевезень на Чернігівщині Для переважної більшості мешканців області пасажирський автотранспорт – важливий засіб пересування. Це стосується як жителів міст, так і найвіддаленіших сіл, де автобус є чи не єдиною можливістю дістатися інших населених пунктів.

І, безумовно, надзвичайно актуальним є питання безпеки під час здійснення пасажирських перевезень.

Тож, як забезпечується контроль за якістю та безпекою на автобусних маршрутах області і чи достатній він, яким чином можна вплинути на покращення ситуації – про це говорили 16 листопада на брифінгу в облдержадміністрації.

Начальник Управління промисловості, транспорту і зв’язку облдержадміністрації Сергій Меженний, зокрема, зазначив, що в ОДА діє Координаційна рада по організації пасажирських перевезень. Також є конкурсний комітет з підготовки та проведення конкурсу на автобусних маршрутах загального користування, які не виходять за межі області. Серед вимог для проходження перевізниками конкурсу – обов’язкова наявність працівників, які здійснюють щоденний контроль за технічним станом транспортних заходів та проводять щоденний медичний огляд стану здоров’я водіїв. Також ведеться постійний моніторинг регулярності виконання рейсів на маршрутах та виконання договірних умов, у тому числі стосовно безпеки перевезень. Є приклади розірвання договору з перевізниками у разі невиконання ними умов договору.

Старший інспектор управління превентивної діяльності Головного Управління Національної поліції в області Андрій Коваль навів статистику здійснених у цьому році перевірок пасажирського автотранспорту. Так, за 10 місяців цього року перевірено 52 пасажирських перевізника, оглянуто технічний стан 445 транспортних засобів, у результаті чого виявлено 59 автобусів з технічними несправностями, складено 33 адмінпротоколи.

За інформацією в. о. начальника Управління Укртрансінспекції в області Василя Петришина, їх службою у цьому році проведено 3890 перевірок транспортних засобів. Виявлено 918 порушень вимог транспортного законодавства, складено 654 акти та 114 протоколів про адміністративні порушення. За результатами розгляду матеріалів перевірок винесено 696 постанов про застосування фінансових санкцій до перевізників на загальну суму понад 487 тисяч гривень.

На думку учасників брифінгу, здійснення контролю значно ускладнюється через заборону на проведення перевірок. Адже перевіряються лише ті суб’єкти господарювання, від яких особисто поступають заяви щодо перевірок. А така потреба виникає у перевізників, коли вони беруть участь у конкурсах на здійснення пасажирських перевезень.

Говорили на брифінгу і про основні порушення, які роблять автоперевезення небезпечними. Це, в першу чергу, понаднормова кількість годин, що проводять водії за кермом автобусів, значне перевантаження пасажирського транспорту, а також недотримання як водіями, так і пасажирами елементарних правил дорожнього руху.

За статистикою 88% дорожньо-транспортних пригод трапляються через так званий людський фактор і лише 12% через технічну несправність транспортних засобів.

Проблем у сфері пасажирських перевезень чимало. Тож, всі зауважували на необхідності посилення уваги до цієї надзвичайно актуальної теми – як представників силових структур, органів влади, так і, безперечно, перевізників та пересічних громадян.

За інформацією Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 956 | Теги: Чернігівщина, пасажирські перевезення | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar