реклама партнерів:
Головна » 2015 » Листопад » 10 » Профспілки проти запланованого скорочення посад бюджетників
20:30
Профспілки проти запланованого скорочення посад бюджетників
Профспілки проти запланованого скорочення посад бюджетників Федерація професійних спілок України (далі — ФПУ) звернулася до Арсенія Яценюка з проханням не допустити скорочення на 3% кількості штатних посад працівників бюджетної сфери (лист ФПУ «Про недопущення економії бюджетних коштів за рахунок працівників бюджетної сфери» від 16.10.2015 № 05/01-15/1270).

Зокрема, у листі йдеться про заплановані Урядом заходи економії (доручення Прем’єр-міністра № від 03.09.2015 36574/0/1-15), що передбачають скорочення посад бюджетників та скорочення/реорганізацію закладів, збільшення навантаження, скорочення витрат на надбавки працівникам тощо.
Відповідні доручення уже розіслано обласним та Київській міській державним адміністраціям. Такі скорочення призведуть до появи 200 тисяч безробітних та непосильного збільшення навантаження на працівників, які залишаться працювати в цих сферах.
Окрім того, у ФПУ наголошують, що це порушує норми законів України «Про загальну середню освіту» та «Про дошкільну освіту», відповідно до яких штатні розписи загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів встановлюються на підставі Типових штатних нормативів.
Згідно з Законом України «Про загальну середню освіту» Державний стандарт загальної середньої освіти затверджується Урядом і переглядається не рідше одного разу на 10 років. Зміна змісту і обсягу Державного стандарту загальної середньої освіти іншими органами виконавчої влади не допускається.



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 944 | Теги: бюджетники, профспілки, скорочення | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar