реклама партнерів:
Головна » 2015 » Березень » 20 » Прокуратурою попереджено незаконне знищення частини ботанічного заказника
19:06
Прокуратурою попереджено незаконне знищення частини ботанічного заказника
Прокуратурою попереджено незаконне знищення частини ботанічного заказника Прокуратурою шляхом представництва інтересів держави в суді попереджено незаконне надання для фермерства земельних ділянок площею 150 га вартістю понад 2 млн грн у Талалаївському районі Чернігівської області, частина яких є територією ботанічного заказника, повідомляє прес-служба прокуратури Чернігівської області.
Чернігівський окружний адміністративний суд 16 березня своїм рішенням задовольнив позовні вимоги прокурора та скасував незаконне розпорядження райдержадміністрації про надання дозволу на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення цих земель.
Встановлено, що 150 га із земель запасу трьох сільських рад Талалаївського району області мали бути виділені для ведення фермерського господарства як рілля. У той же час, майже 40 га цієї площі є землями природно-заповідного фонду, а саме територією ботанічного заказника місцевого значення «Березовиця». На його території заборонено всі види господарської діяльності та користування рослинним і тваринним світом, що призводять до порушення природного стану заказника.
Взагалі, ведення фермерського господарства чинним законодавством не допускається на будь-яких землях природно-заповідного фонду. Окрім того, оскільки дана земельна ділянка знаходиться в межах ботанічного заказника і відноситься до особливо цінних земель, вона могла бути передана в користування виключно Кабінетом Міністрів України.



Категорія: РІЗНЕ | Переглядів: 948 | Теги: ботанічний заповідник, природа, прокуратура | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar