реклама партнерів:
Головна » 2015 » Березень » 10 » Спартакіада школярів Чернігівського району: сенсаційна перемога дівчат із Хмільниці
21:51
Спартакіада школярів Чернігівського району: сенсаційна перемога дівчат із Хмільниці
Спартакіада школярів Чернігівського району: сенсаційна перемога дівчат із Хмільниці 3 лютого в спортивному залі Седнівської загальноосвітньої школи відбулися змагання з баскетболу серед дівчат за програмою Чернігівської районної спартакіади школярів Чернігівської області. За перемогу і призові місця змагалися учениці п’ятьох шкіл району. Поєдинки тривали два тайми по 7 хвилин.

Результати матчів:
1 тур
Киїнка – Хмільниця 2:10 (2:6)
Халявин – Седнів 21:4 (17:0)

2 тур
Киїнка – Брусилів 6:4 ОТ (0:0, 4:4)
Хмільниця – Седнів 16:2 (2:0)

3 тур
Халявин – Брусилів 22:0 (10:0)
Седнів - Киїнка 1:14 (0:4)

4 тур
Хмільниця – Халявин 10:6 (2:5)
Брусилів – Седнів 6:4 (4:4)

5 тур
Халявин – Киїнка 20:4 (6:2)
Хмільниця – Брусилів 26:0 (12:0)



Халявинці настільки привчили до своїх перемог (вихованці Анатолія Івановича Гайового останні 10 років незмінно перемагають у загальнокомандному заліку спартакіади і цього року лише диво може завадити їм зайняти перше місце), що тепер від них постійно очікують лише перемог. Не дивно, що саме дівчат із Халявина вважали головним фаворитом баскетбольних змагань: вони тріумфували рік тому (перервавши гегемонію Пакуля, який до того перемагав 5 сезонів поспіль), зберегли склад і наполегливо тренувалися. А за відсутності пакулян навіть важко було уявити, хто б зміг скласти конкуренцію чемпіонкам.
Перші поєдинки лише підтвердили розстановку сил: Халявин впевнено здолав Седнів (21:4; господарі набрали свої очки лише на останніх хвилинах, коли рахунок зріс до 21:0) і Брусилів (22:0).
Втім, із самого початку привернула увагу впевнена гра хмільницьких дівчат. В атаці дуже кваліфіковано і грамотно діяли Юлія Слюнько і Марія Селезень, а партнерки вдало тримали оборону. Хмільниця здобула перемоги над Киїнкою (10:2) і Седнєвом (16:2). Відтак все вирішував поєдинок передостаннього туру, в якому зійшлися Халявин і Хмільниця. Чемпіонки володіли ініціативою і проводили позиційні атаки, суперниці намагалися перекрити вільні зони і підходи до власного щита, хоча заробили чимало фолів. Зрештою, два влучних кидки поспіль виконує Анна Отлів, і халявинці попереду 4:0. Здається, свого вони вже не втратять. Однак Юлія Слюнько знаходить щілину у захисті, проривається під кільце і скорочує відставання – 4:2. Тим часом Катерина Роззівако реалізовує штрафний кидок і на перерву команди йдуть за рахунку 5:2 на користь Халявина.
Ледь поновилася гра, як двічі тікає у відрив все та ж Юлія Слюнько, і вже лідирує Хмільниця – 5:6! Більше того, халявинські дівчата відверто розгубилися, втратили швидкість і потрапили у лещата щільного пресингу суперниць. Після фолу у захисті Катерина Роззівако знову на лінії штрафних, і знову влучає лише раз – 6:6. Однак миттєва відповідь від Юлії Слюнько – і вже 6:8.
Халявин намагається атакувати, однак і Хмільниця стоїть стіною. Основний склад чемпіонок – Єлизавета Адаменко, Анна Отлів, Катерина Роззівако, Аліна Гондорчина – раз по раз опиняється у вирі боротьби, геть не маючи простору. До кидків майже не доходить, а коли випадає нагода, то через поспіх відверто шкутильгає влучність. І хоча відстань до суперника – всього один прицільний постріл, однак зробити його ніяк не вдається. Тим часом Хмільниця демонструє дива витримки і спокою. Аліна Аліменко, Катерина Редько, Карина Романчук, Наталія Хоменко впевнено грали у захисті, влаштовуючи справжній командний пресинг, натомість на передньому краї за першої ліпшої нагоди перехоплювали м’яч або просто мчали у відрив невтомні Марія Селезень і Юлія Слюнько. Особливо холоднокровно діяла в атаці Юлія, саме вона за хвилину до кінця знову втекла під кільце і не схибила – 6:10. Відігратися халявинські дівчата так і не змогли.
В останньому матчі Хмільниця «винесла» Брусилів із рекордним рахунком 26:0 і впевнено завоювала перше місце. Відзначимо, що востаннє хмільницькі школярі потрапляли до числа призерів спартакіади ще восени 2013 року (у настільному тенісі). А остання перемога в окремих видах змагань мала місце восени 2007 року (також у настільному тенісі). Отже, вітаємо хмільницьких дівчат і їх наставника Миколу Дмитровича Кобця із заслуженим успіхом, до якого вони йшли довгих 8 років.
Халявин фінішував другим, а ось третю сходинку дещо несподівано вибороли киїнські дівчата, які вперше спробували свої сили у баскетболі.
Слід відзначити, що учасниці змагань продемонстрували тенденцію до зростання майстерності: дівчата грали більш осмислено, ніж у попередні роки, менше фолили, відтак події на полі розгорталися динамічно і не гальмувалися постійними суддівськими свистками.

Кращі бомбардири турніру:
- Юлія Слюнько (Хмільниця) – 36 очок,
- Єлизавета Адаменко (Халявин) – 24,
- Марія Селезень (Хмільниця) – 22,
- Анна Отлів (Халявин) – 20.

Змагання з баскетболу серед дівчат започатковані в 2005 році, нині проходив вже десятий баскетбольний турнір.
Загальний список призерів минулих сезонів виглядає наступним чином:



У загальнокомандному заліку (складається із семи кращих результатів) Халявин зміцнив свої позиції і дуже близький до одинадцятої поспіль перемоги. Тим часом Киїнка наздогнала Михайло-Коцюбинське, з яким поділяє 2–3 місця. Також має шанс втрутитися у боротьбу за місце на п’єдесталі Киселівка, а Хмільниця може розраховувати зачепитися за першу п’ятірку.

Зведена таблиця спартакіади школярів для ЗОШ І-ІІІ ст.



Календар наступних змагань спартакіади:
17.03 Баскетбол (4х4) – Киїнка (ЗОШ І-ІІ ст.)
24.03 Волейбол (6х6) – зональні турніри (ЗОШ І-ІІІ ст.)
24.03 Шашки (2+1) – Жавинка (ЗОШ І-ІІ ст.)
31.03 Волейбол (6х6) – Киїнка (фінал, ЗОШ І-ІІІ ст.)
07.04 Волейбол (дівчата 6х6) – зональні турніри (ЗОШ І-ІІІ ст.)
14.04 Волейбол (дівчата 6х6) – Михайло-Коцюбинське (фінал, ЗОШ І-ІІІ ст.)
21.04 ДПЮ (5 чол.) – Халявин (ЗОШ І-ІІІ ст.)
28.04 Футбол (5х5) – зональні турніри (ЗОШ І-ІІ ст.)
05.05 Футбол (8х8) – зональні турніри (ЗОШ І-ІІІ ст.)
05.05 Футбол (5х5) – Старий Білоус (фінал, ЗОШ І-ІІ ст.)
12.05 Футбол (8х8) – Михайло-Коцюбинське (фінал, ЗОШ І-ІІІ ст.)

Сергій ГОРОБЕЦЬ, спеціально для «Чернігівського формату»









Категорія: СПОРТ | Переглядів: 1268 | Теги: Чернігвський район, спартакіада, спорт, Сергій Горобець, баскетбол | Рейтинг: 5.0/1
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar