реклама партнерів:
Головна » 2015 » Березень » 7 » У Чернігові біля Катерининської церкви вшанували Романа Шухевича
10:18
У Чернігові біля Катерининської церкви вшанували Романа Шухевича
У Чернігові біля Катерининської церкви вшанували Романа Шухевича 5 березня 2015 року активісти Чернігівської міської організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" та Чернігівської "Студентської Свободи" вшанували пам'ять Героя України, головнокомандувача Української Повстанської Армії генерал-хорунжого Романа Шухевича (Тараса Чупринки), який 65 років тому загинув у бою з НКВД у селі Білогорща, що на Львівщині, повідомляє прес-служба Чернігівської обласної організації ВО «Свобода».
Акція розпочалася молебнем біля пам'ятного знаку "Борцям за волю і незалежність України". Молебень відслужив настоятель храму Святої Катерини отець Роман. По завершенню служіння у своїй промові отець Роман зазначив, що без героїв, які віддали своє життя за Українську державу, нинішньої незалежної України не було би.
"Роман Шухевич та вояки УПА – це приклад для наслідування наступними поколіннями. Вони відстоювали свободу та незалежність нашої держави, самовіддано захищали її від загарбників. Їхніми послідовники нині є герої Небесної сотні та бійці за незалежність держави на Донбасі", – наголосив свободівець Максим Данилов.
"Роман Шухевич – це лицар і справжній воїн, який зі зброєю в руках пройшов все своє життя, боровшись за Українську державу. На жаль, не можемо схилити голови над його могилою. Більшовицькі нелюди, боячись пам'яті нащадків, спалили тіло Романа Шухевича і розвіяли його прах. Воїни УПА є прикладом для наслідування і надихають нас на подальшу боротьбу за цілісність і незалежність нашої держави", – зазначив активіст Чернігівської "Студентської Свободи" Віталій Бурмака.
Заступник голови обласної організації ВО "Свобода" з молодіжної політики Маргарита Омеляненко зачитала вірш, присвячений пам'яті Тараса Чупринки, та зазначила: "Командир УПА Роман Шухевич був мужньою, нескореною, сильною духом та тілом людиною. Він до самої смерти керував визвольною боротьбою на українських землях. Ми маємо продовжити його справу та здобути перемогу над російськими загарбниками. Я вірю в нашу перемогу, бо за нами правда, Бог та Україна".



Категорія: ПОЛІТИКА | Переглядів: 993 | Теги: роман шухевич, Катерининська церква, свобода, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar