реклама партнерів:
Головна » 2015 » Листопад » 8 » У Чернігові експонуватиметься унікальна картина «Передчуття Голгофи»
08:47
У Чернігові експонуватиметься унікальна картина «Передчуття Голгофи»
У Чернігові експонуватиметься унікальна картина «Передчуття Голгофи» Невдовзі в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стародавній» (у Борисоглібському соборі) відкриється виставка унікальної картини «Передчуття Голгофи», автором якої є народний художник України, лауреат Національної премії України ім. Тараса Шевченка Микола Стороженко.
Над цією роботою митець працював п’ять років. Тут і зрада Христа Петром, і Юдою, і розділення хліба та вина поміж учнями.
«Мій вчитель цю роботу творив від великого болю. Від того, що зараз відбувається у світі. Ця робота його як заповіт нам і майбутнім поколінням. Заповіт чистоти, святості», – розповів учень Стороженка, художник Роман Петрук.
Микола Стороженко малював твір, керуючись манерою Леонардо да Вінчі, з якою експериментував тридцять років, – не змішуючи кольорів, а накладаючи їх чистими мазками один на одний. Тому персонажі наче ворушаться...
Картина з величезним успіхом експонувалася в Івано-Франківську та Львові, тепер вона буде представлена в стародавньому Чернігові.

На фото фрагмент картини (розмір художнього полотна 4 на 7 метрів).

Джерело: «Чернігів стародавній».



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 1332 | Теги: виставка, Передчуття Голгофи, Чернігів стародавній | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar