реклама партнерів:
Головна » 2015 » Листопад » 23 » У Корюківці вулицю Героїв Крут не захотіли, Соборну — залюбки
13:41
У Корюківці вулицю Героїв Крут не захотіли, Соборну — залюбки
У Корюківці вулицю Героїв Крут не захотіли, Соборну — залюбки 16 листопада на установчій сесії міської ради в Корюківці прийняли рішення про перейменування 24 вулиць і парку (у рамках закону про декомунізацію). Замість вулиці Горького тепер Українська, замість Жовтневої — Свободи, Радянська стала Слов’янською, 2-й провулок Колгоспний нині — вулиця Європейська, а парк Ленінського комсомолу — парк Дружби.
— Процес перейменування пройшов безболісно, — розповіла телефоном спеціаліст Корюківської міської ради Тетяна Менська. — Нові назви обирали за пропозиціями жителів міста та ГО «Альтернатива». Особисто я пропонувала вулицю Кірова перейменувати на вулицю Героїв Крут. Не погодилися. Кірова стала Соборною. Пропозиції з новими назвами вулиць приймали з 23 вересня. Здебільшого погоджувалися на варіанти нових назв від жителів цієї самої вулиці. Вулиць чи провулків, названих на честь загиблих місцевих учасників АТО, не з’явилося. Із «власне корюківського» — провулок Корнієвського. Це наш земляк, кобзар. А був провулок Горького. Вулицю Гарнієра (учасника громадянської війни) перейменували на Вознесенську. А питання про демонтаж пам’ятника цьому Гарнієру поки відклали.

Таблички на будинках якийсь час висітимуть старі. Якщо у бюджеті на 2016 рік будуть кошти на їх заміну, — зробимо. Поки не знаємо, скільки така робота коштуватиме.

— Штампи у паспорті з новим місцем реєстрації корюківцям робити потрібно?
— Ні, — запевнила Тетяна Миколаївна. — Тільки якщо купуватимуть чи продаватимуть житло, змінюватимуть місце реєстрації.

Вікторія Товстоног, тижневик «Вісник Ч» №47 (1541)



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 956 | Теги: декомунізація, перейменування вулиць, Корюківка | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar