реклама партнерів:
Головна » 2015 » Березень » 6 » У квітні минулого року Росія планувала ввести війська через Чернігів
07:13
У квітні минулого року Росія планувала ввести війська через Чернігів
У квітні минулого року Росія планувала ввести війська через Чернігів РФ планувала почати широкомасштабний наступ на Україну в квітні минулого року, підготувавши для цього майже 150 тисяч військовослужбовців.
Про це розповів колишній голова Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж, з посиланням на "Телеграф" повідомляє tvi.
"Ми запобігли одній дуже серйозній операції РФ, яка планувала вторгнення в квітні. Тоді 146 тисяч військовослужбовців повинні були перейти кордон України та піти в широкомасштабний наступ починаючи від Сум, через Чернігів, Харків, Донецьк на інші регіони", – сказав Маломуж.
За його словами, завдяки складним міжнародним переговорам Росію змусили відвести війська. "Ми проводили складну операцію, я виходив на західних лідерів, на керівників РФ. Були важкі розмови з керівництвом Адміністрації президента Росії Шойгу, іншими щодо запобігання таким діям, виходячи зі стратегічних проблем не тільки в Україні, а й у світі. Зрозуміло, що в разі російського наступу мирний формат переходив у формат глобальної війни, що стало б величезною втратою Росії. Вагомі аргументи змусили їх зупинитися і відвести війська. Вони тоді заявили, що припиняють навчання і відводять війська від кордону", – повідомив колишній голова СЗР.
Водночас Маломуж зазначив, що Росія планувала анексувати південно-східні регіони України, інспірувала масові сепаратистські виступи в Україні, втім не отримала підтримки населення і була змушена перейти до силового сценарію.
"Сценарій анексії східних областей передбачав, що в цьому регіоні повинні були бути ініційовані масові, до 1 млн осіб, виступи людей під різноманітними приводами і формування так званих "народних республік", не тільки "ЛНР" і "ДНР", – розповів Маломуж.
За його словами, ініціаторами повинні були стати російські спецслужби. "Основним ініціатором цих процесів повинні були бути російські сили, їх законспірована агентура, яка тривалий час перебувала в Україні і, зрозуміло, спецслужби РФ, які скерували би сюди своїх офіцерів", – зазначив екс-голова СЗР.
Утім українці не піддалися на російські провокації, тому РФ була змушена змінити тактику. "Тоді підняти людей не вдалося, адже вони набагато мудріші. Замість масових виступів росіяни побачили тільки локальні, тому Росія вийшла на інший формат – безпосереднє залучення бойових, диверсійних структур, захоплення органів влади, зброї", – зазначив Маломуж.



Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 977 | Теги: Маломуж, російські війська, Чернігів, агресія Росії | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar