реклама партнерів:
Головна » 2015 » Листопад » 8 » Унікальні лікувальні властивості хризантем
15:13
Унікальні лікувальні властивості хризантем
Унікальні лікувальні властивості хризантем Уособленням довголіття та здоров’я з незапам’ятних часів вважалася хризантема. Лікувальні унікальні властивості хризантем закладені в пелюстках цієї прекрасної та ніжної рослини. Вони власники селену і калію, цинку і магнію, речовин, без яких організм людини не може існувати. Особливо в них потребує наша нервова система.

Лікувальні властивості хризантем, наведені нижче. Ці корисні поради можуть допомогти нашому організму:
— При бронхітах і застудах, варто покласти під простирадло, на рівні верхньої частини спини пелюстки хризантем, а біля ліжка поставити ємність (миску) з кількома квітками рослини, залитими теплою водою. Ця процедура не тільки має корисні лікувальні властивості, а й ще дуже приємна.
— Ароматичні ванни з хризантемовими квітками чудово зміцнюють організм. Готується така цілюща ванна зовсім не складно: обриваємо з декількох рослин пелюстки і запарюємо їх літром окропу. Через півгодини отримуємо приємний ароманастой, виливаємо його в підготовлену теплу воду ванни. Такі аромаванни потрібно приймати по чверті години тричі на тиждень. Як правило, досить приймати їх пару тижнів.
— При наявності нервових розладів можна до пелюсточок хризантем ще додати нарізану цедру одного ошпареного окропом лимона. Таку теплу ванну потрібно приймати через день, тривалістю в 15 хвилин.
— Якщо ви стежите за своїм здоров’ям і не хочете в майбутньому розвитку захворювання Паркінсона. Особливо якщо ви схильні до нього, виходячи з спадкових факторів, то слід щодня зривати по кілька листочків з рослини і розминати їх у пальцях, при цьому потрібно дуже глибоко вдихати аромат, який виділяється. Ефірні масла рослини допоможуть вам ще й у вигляді чаю, який потрібно вживати не менше півтора місяців.
— Так само чай, приготований з хризантем, допомагає при зниженні температури, активно виводить з організму токсини, покращує зір. Застосовується при застуді, подагрі, ниркових захворюваннях, запамороченнях і головному болю. Використовуємо засушені квіти хризантеми у вигляді самостійної заварки або в суміші з іншими чаями. Заварюємо його так само, як і звичайний чай близько 10 хвилин, воду, киплячу при цьому використовувати не можна.
— Чарівними властивостями володіють і компреси з хризантем. Особливо вони хороші при застудах, кашлі, артрозі і зниженому тонусі вашої нервової системи. При хворобливості суглобів колін — у рідкий мед кладете пелюстки хризантеми, настоюєте їх не менше доби і робите компрес із медово-хризантемної суміші. Такою самою сумішшю слід лікуватися і при вище перерахованих захворюваннях і знову-таки у вигляді компресів.

Ці лікувальні властивості стосуються «вуличних» хризантем з маленькими квітами. Але не тільки вони мають лікувальні унікальні властивості, а й кімнатні хризантеми. Перевага цих рослин в тому, що вони не тільки красиві, але і приносять величезну користь вам постійно.
Отже, лікувальні властивості хризантем кімнатних полягає в тому, що вони, будучи присутніми у вашому будинку (квартирі) не тільки піднімають настрій господарів і їх гостей своєю красою, а й «випромінюють» чудовий аромат зміцнюють здоров’я людей.
— Якщо зробити листяний хризантемний настій і ним полоскати ротову порожнину, то можна врятуватися від пародонтозу.
— Наявність хризантем у будинку покращує мікроклімат, тому що ці рослини здатні виділяти дуже корисні речовини, що мають бактерицидні властивості, подібні хвойним рослинам.

Підсумувавши сказане, можна відзначити — це не тільки чарівні рослини, а й корисні помічники, які мають лікувальні унікальні властивості.

За матеріалами: vnarode.net



Категорія: ЦІКАВИНКИ | Переглядів: 3777 | Теги: лікування, народна медицина, аромаванни, хризантмеи | Рейтинг: 5.0/1
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar