реклама партнерів:
Головна » 2015 » Березень » 21 » В очікуванні перегляду вартості проїзду?
08:50
В очікуванні перегляду вартості проїзду?
В очікуванні перегляду вартості проїзду? У понеділок, 16 березня, чернігівські перевізники майже наполовину зменшили кількість автобусів, що працюють у місті
На маршрути виїхали всього 188 автобусів середньої та малої місткості замість понад 300. Як наслідок, справедливі нарікання жителів міста, усні й письмові скарги.
В управлінні транспорту і зв’язку Чернігівської міськради дії перевізників назвали вимушеними через значне подорожчання палива та запчастин і невідповідність чинних тарифів на проїзд витратам. Також уточнили: щоб поліпшити ситуацію, у години-пік в обласному центрі було збільшено кількість тролейбусів на маршрутах із 60 до 70 одиниць.
За поясненнями перевізників, у нинішніх умовах вони не думають про оновлення рухомого складу, про поліпшення умов праці та доходи, «сьогодні на порядку денному — як вижити в складних економічних умовах, зберегти колективи та функціонування громадського транспорту в місті». Перевізники Чернігова очікують підвищення вартості проїзду в міському громадському транспорті.
Міський голова Олександр Соколов зазначив, що виконком міської ради зможе розглянути це рішення лише після 25 березня, оскільки зараз його проект проходить регуляторну процедуру.
«На жаль, ми не можемо впливати на вартість пального та запчастин. Тема перегляду вартості проїзду вже назріла», — визнав Олександр Соколов. Міський голова підкреслив, що під час розгляду рішення будуть враховані пропозиції громадськості, адже мешканці міста також висловили свою точку зору.
У проекті рішення, зокрема, пропонується збільшити вартість проїзду в Чернігові у тролейбусах із 1,5 грн. до 2 грн., в автобусах, що працюють у звичайному режимі, із 2,5 грн. до 3,5 грн., а в автобусах, що працюють у режимі маршрутного таксі, із 2,5 грн. до 4 грн.
Перший заступник міського голови Микола Миргородський повідомив, що 17 березня на маршрути виїхала більша кількість транспорту і напругу знято. Він підкреслив, що перевізники діяли самочинно та не попереджали міську владу про різке скорочення автобусів на маршрутах. «Будемо вирішувати питання навіть до розірвання договорів із окремими перевізниками, адже угоди мають повністю виконуватися», — наголосив Микола Миргородський.

Ярина ГАГІН, Чернігівські відомості



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1031 | Теги: маршрутки, Чернігів, вартість проїзду | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar