реклама партнерів:
Головна » 2015 » Березень » 13 » Відбулося літературне свято "Чернігів читає Шевченка"
17:57
Відбулося літературне свято "Чернігів читає Шевченка"
Відбулося літературне свято З нагоди 201- ї річниці від Дня народження Кобзаря в Чернігівській ОУНБ ім. В. Г.Короленка відбулося літературне свято “ Чернігів читає Шевченка», участь в якому взяли студенти Чернігівського технологічного університету, медичного коледжу, журналісти, письменники, бібліотекарі, працівники територіального центру соціального захисту населення та їх підопічні, громадськість міста.

«Т.Г.Шевченко не дає нам забути, що ми українці, через це він безсмертний», - наголосила модератор заходу Валентина Куценко; розповіла про Шевченка як особистість, про його багатогранну діяльність, як живописця.

« Протягом багатьох років Тарас Шевченко підтримував дружні стосунки з відомими людьми Чернігівщини. Малював портрети цих людей, присвячував їм свої вірші, приїздив на їх запрошення. Він залишив нам у спадок прекрасні портрети чернігівок, серед яких і Ликера Полусмак - дівчина – кріпачка із с. Липів Ріг Ніжинського району, з якою він намагався створити сім’ю…», - про це розповіла Ірина Каганова - завідувачка відділу краєзнавчої літератури. Свою розповідь вона супроводжувала показом фільму.
Валентина Зелинська представила книжково – ілюстративну виставку : «Не вмирає душа наша , не вмирає воля».Розповіла про різні видання « Кобзаря», як сучасні , так і раритетні.

Долучилися до вшанування генія студенти, бібліотекарі ,які читали вірші поета: «Минули літа молодії» , «Послання і мертвим, і живим, і ненародженним землякам моїм…», «Ми вкупочці колись росли», «Чигрине, Чигрине», « Тече вода з під явора», « В казематі», уривки з поеми «Сон»,поеми «Кавказ». Студентка медичного коледжу представила театралізоване дійство із твору «Лілея». На святі лунали пісні на слова Тараса Григоровича Шевченка, зокрема «Реве та стогне Дніпр широкий», хором присутні прочитали «Заповіт».

Валентина Куценко,
головний бібліотекар відділу суспільних та гуманітарних наук









Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 1167 | Теги: читаємо Шевченка, Шевченко, бібліотека Короленка | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar