реклама партнерів:
Головна » 2015 » Березень » 26 » Впродовж трьох років ПАТ «Чернігівгаз» інвестувало в газові мережі майже 100 мільйонів грн
19:04
Впродовж трьох років ПАТ «Чернігівгаз» інвестувало в газові мережі майже 100 мільйонів грн
Впродовж трьох років ПАТ «Чернігівгаз» інвестувало в газові мережі майже 100 мільйонів грн Протягом 2012-2014 р.р. інвестиції ПАТ «Чернігівгаз» в розвиток системи газопостачання Чернігівщини склали 98,8 мільйонів гривень. Це дало змогу підвищити рівень надійності газотранспортної системи, а також реалізувати заходи для налагодження обліку та контролю за споживанням енергоресурсу.
З урахуванням нинішнього стану газових мереж Чернігівської області, аби привести їх до рівня середньоєвропейських, в модернізацію та реконструкцію треба вкладати значно більше коштів. За минулорічними підрахунками, ще при валютному курсі 8 гривень за долар, щорічний обсяг інвестицій мав би дорівнювати не менше 250 мільйонів гривень. Нині, при знеціненні гривні і необхідності купувати 60% комплектуючих та матеріалів імпортного виробництва, можна говорити про потребу 350-400 мільйонів гривень щороку. Тому на сьогоднішній день компанія має можливість проводити лише поточні ремонти для підтримки безаварійної роботи систем газопостачання.
В минулі роки пріоритетними інвестиційними напрямками ПАТ «Чернігівгаз» було фінансування заходів для підвищення надійності та безпеки газопостачання. В капремонти системи газопостачання і заміну обладнання газових споруд вкладено майже 15 мільйонів гривень. У виконання програми з безкоштовного встановлення лічильників газу було інвестовано понад 22 мільйони гривень, що дало змогу облаштувати обліковими приладами більше 18 тисяч помешкань. Понад 9,3 мільйонів компанія витратила на будівництво підвідних газопроводів до 7 сіл. На суму 8,4 мільйонів гривень придбано 34 одиниці автотранспортної техніки для експлуатаційних служб. 8,6 мільйонів гривень спрямовані на придбання сучасних приладів діагностики та впровадження систем протиаварійного захисту, з них - 4,4 мільйони на встановлення систем дистанційного контролю за газопостачанням на 67 ГРП.
З одного боку скорочення на 12% обсягів споживання газу, що призвело до зменшення грошових надходжень, з іншого – подорожчання обладнання та матеріалів і відсутність їх на вітчизняному ринку, що суттєво збільшило витрати компанії, ускладнило своєчасне виконання зобов`язань по інвестпрограмі 2014 року. На кінець звітного періоду вона була виконана на 62,2%. Загалом, із запланованих 36,3 мільйонів, проінвестовано 22,8 мільйонів гривень.
Згідно затверджених інвестиційних планів на 2015 рік ПАТ «Чернігівгаз» має намір спрямувати на розвиток газового господарства 31,7 мільйонів гривень. Ключовими напрямками стануть капітальні ремонти та реконструкція газотранспортної мережі області, закільцювання проблемних ділянок газових мереж, розвиток дистанційного контролю за газопостачанням та подальше виконання програми з безкоштовного встановлення лічильників газу побутовим споживачам.



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 986 | Теги: газопостачання, лічильник газу, Чернігівгаз | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar