реклама партнерів:
Головна » 2015 » Березень » 4 » Вшанування жертв Корюківської трагедії почалося з музею. Фото
18:20
Вшанування жертв Корюківської трагедії почалося з музею. Фото
Вшанування жертв Корюківської трагедії почалося з музею. Фото 2 березня 2015 р. у м. Корюківка Чернігівської області з відвідання історичного музею розпочав свою участь у меморіальних заходах до 72-х роковин наймасштабнішого в історії Другої світової війни в Європі злочину знищення під час каральної акції нацистів цілого містечка разом із його мешканцями 1–2, 9 березня 1943 р. голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович.
Людмила Бабич, директор Корюківського історичного музею, та Оксана Толкачова, його науковий співробітник, представили експозицію про Корюківську трагедію. Делегація Українського інституту національної пам’яті ознайомилися з документами, світлинами, артефактами – речами загиблих, знайденими під час пошукової роботи та ексгумації останків жертв.
Окремий розділ – наукові видання (збірники документів і матеріалів, мартирологи), буклети про цей злочин проти людяності, видані у співпраці музею з Українським інститутом національної пам’яті за сприяння Чернігівської облдержадміністрації та Корюківської райдержадміністрації.
Цілком природно, що поруч із документальною розповіддю про нацистський злочин знаходиться експозиція про сучасну оборону України від російської агресії. У ній розповідається не тільки про захисників України з Корюківщини, а також про сучасні злочини держави-агресора проти людяності на українській землі.
Керівники Українського інституту національної пам’яті та Корюківського історичного музею обговорили подальшу співпрацю щодо дослідження та інформування вітчизняної й міжнародної громадськості про Корюківську трагедію.

Сергій Бутко, Український інститут національної пам’яті









Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 991 | Теги: музей, Корюківська трагедія, національна память | Рейтинг: 5.0/1
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar