реклама партнерів:
Головна » 2015 » Листопад » 30 » За кількістю заповідних об’єктів Чернігівщина перша в Україні
18:34
За кількістю заповідних об’єктів Чернігівщина перша в Україні
За кількістю заповідних об’єктів Чернігівщина перша в Україні На території Чернігівської області функціонує 662 об’єкти та території природно-заповідного фонду: 23 з них мають загальнодержавне значення та 639 — місцеве. За два останніх роки їх площа зросла на 7,188 тисячі гектарів і майже сягнула 261 тисячі гектарів. Це третій за площею показник в Україні та перший — за кількістю заповідних об’єктів.

Про це під час чергового брифінгу в облдержадміністрації розповіла директор Департаменту екології та природних ресурсів Катерина Тканко.

За її словами, в результаті реалізації державної політики у галузі розвитку заповідної справи площа природно-заповідного фонду Чернігівської області збільшується постійно. Так, у поточному році рішенням Чернігівської обласної ради створено регіональний ландшафтний парк «Ніжинський», Загальною площею 6,123 тис. га. На переконання екологів, дана територія має винятково важливе природоохоронне, наукове, освітнє, естетичне, рекреаційне та оздоровче значення.

Створення регіонального парку відбулося за підтримки проекту Європейського Союзу «Clima East: Збереження та стале використання торфовищ». Проект має продемонструвати, як в межах одного ландшафту можна відновити ділянки невикористаних деградованих торфовищ, розширити площу природоохоронних територій з урахуванням потреб збереження біорозмаїття та залучити місцеві громади до вирішення питань раціонального землекористування.

Крім того, поінформувала Катерина Тканко, за участю Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації в області протягом цього року виконано низку природоохоронних заходів. Серед них — будівництво напірного каналізаційного трубопроводу по намивній території «Лісковиця» від гідрокар’єру до вул. Ушинського в м. Чернігові, облаштування сміттєзвалища у м. Бобровиці, тампонаж недіючих артезіанських свердловин у Новгород-Сіверському та Коропському районах, протизсувні роботи по вулиці Весняній у м. Новгороді-Сіверському, благоустрій природних джерел області тощо.

Щоб полегшити доступ громадськості до інформації про стан довкілля, триває впровадження програмного забезпечення на базі геоінформаційної системи. Ознайомитись з нею можна на сайті Департаменту в розділі «Державний екологічний моніторинг». Крім того, Департаментом екології випущено друковані інформаційні матеріали про стан навколишнього середовища в області. Їх передано до вищих, середніх навчальних закладів, бібліотек Чернігова та області, інших зацікавлених установ.

Наприкінці брифінгу Катерина Тканко відповіла на запитання журналістів та представників громадськості.

За інформацією Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації



Категорія: ЕКОЛОГІЯ | Переглядів: 942 | Теги: Чернігівщина, природні заповідники | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar