реклама партнерів:
Головна » 2017 » Березень » 4 » За народження дитини почала доплачувати громада
20:33
За народження дитини почала доплачувати громада
За народження дитини почала доплачувати громада У Кіптівській об’єднаній територіальній громаді, про становлення якої недавно писав «Голос України», проблемою є демографія – як і скрізь на Чернігівщині, народжується дітей менше ніж помирає старих людей. Тож керівництво громади впровадило соціальну акцію – кожне подружжя, яке народить дитину, отримує 20 тисяч гривень одноразової допомоги.
Як розповів голова Володимир Кучма, такий досвід він запозичив у Латвії: «Я, коли таке почув там, то зразу ж зателефонував своїм і наказав готувати документи для прийняття рішення сесією. Але обов’язковою умовою є проживання родини на території громади, бо дачникам свої гроші ми віддавати не хочемо»....
Першими отримали сертифікат на 20 тисяч гривень молода родина Сергія та Юлії Хоменків. Глава родини працює в райцентрі, але проживає сім’я на території Кіптівської об’єднаної територіальної громади.

Як пояснив голова громади Володимир Кучма, такі ж кошти будуть видаватися і при народженні дітей у неблагополучних сім’ях. «Але, - уточнює Володимир Кучма, - в таких випадках гроші будуть видаватися працівників».

Василь ЧЕПУРНИЙ, Чернігівська область, "Голос України"



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 869 | Теги: народження дитини, громада, Кіпті | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar