реклама партнерів:
Головна » 2015 » Грудень » 23 » 58 млн грн військового збору зібрано чернігівцями
18:15
58 млн грн військового збору зібрано чернігівцями
58 млн грн військового збору зібрано чернігівцями Військовий збір в Україні було тимчасово введено для фінансової підтримки Збройних Сил України. Адже від того, як ми підтримуємо нашу армію сьогодні, залежить спокійне та вільне майбутнє завтра.

Нарахування, утримання та сплата (перерахування) військового збору до бюджету здійснюється у порядку, встановленому ст. 168 Податкового кодексу України та за ставкою, визначеною п.п.1.3 п. 16 прим. 1 підр. 10 р. ХХ Кодексу (1,5 відсотка від об’єкта оподаткування).

За словами начальника відділу адміністрування податку на доходи фізичних осіб ДПІ у м. Чернігові Алли Супрун, з початку року чернігівці спрямували на підтримку української армії 58, 0 млн грн військового збору.

Варто нагадати, що платниками збору є фізичні особи - резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні. Відповідальними за утримання (нарахування) і сплату (перерахування) збору до бюджету є роботодавці, що виплачують доходи у вигляді заробітної плати на користь платника податків, та податкові агенти - для оподатковуваних інших доходів із джерела їх походження в Україні.

«Військовий збір запроваджено в Україні з серпня 2014 року та буде діяти до закінчення реформування Збройних Сил України. Оподаткуванню підлягають всі доходи, визначені статтею 163 Кодексу. Зокрема, до таких доходів, крім зарплати та прирівняних до неї виплат, відносяться доходи у вигляді орендної плати, від купівлі - продажу рухомого і нерухомого майна, виплати дивідендів, від успадкування та дарування майна, інвестиційний прибуток та інші доходи тощо. Разом з цим, платник, що отримує доходи від особи, яка не є податковим агентом, та іноземні доходи зобов'язаний включити суму таких доходів до загального річного оподатковуваного доходу та подати податкову декларацію за наслідками звітного податкового року, а також сплатити військовий збір з таких доходів», - звернула увагу податківець.

Збір сплачується (перераховується) до бюджету під час виплати оподатковуваного доходу. Якщо ж дохід надається у негрошовій формі чи виплачується готівкою з каси податкового агента, збір потрібно перерахувати до бюджету протягом банківського дня, наступного за днем такого нарахування (виплати, надання).

ДПІ у м. Чернігові звертає увагу платників на необхідність своєчасного і у повному обсязі перерахування військового збору, адже це життєво важлива підтримка наших Збройних Сил. При виникненні питань щодо справляння військового збору платники Чернігова можуть звернутися для отримання консультацій за телефонами: 65-28-53, 65-28-32, 65-28-25.

За інформацією сектору комунікацій ДПІ у м. Чернігові



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 992 | Теги: Чернігів, військовий збір | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar