реклама партнерів:
Головна » 2017 » Жовтень » 2 » Більше шести тисяч дітей на Чернігівщині пройдуть через «блок-пост»
20:33
Більше шести тисяч дітей на Чернігівщині пройдуть через «блок-пост»
Більше шести тисяч дітей на Чернігівщині пройдуть через «блок-пост» Йдеться про першу в своєму роді акцію – виставку «Блок-пост пам’яті», яка щойно відкрилася в Молодіжному центрі і триватиме протягом місяця. Відвідують виставку школярі й учні коледжів та училищ, а екскурсоводами є їхні ровесники – такі самі учні, які розповідають про події неоголошеної війни на Донбасі, інформує Чернігівська регіональна дирекція Національної телекомпанії України.

Даша Мултанен – одна з перших волонтерів-екскурсоводів на унікальній виставці «Блок-пост пам’яті» в Молодіжному центрі в Чернігові. Унікальність її в тому, що протягом місяця 500 учнів шкіл та коледжів розповідають шістьом з половиною тисячам своїх однолітків про героїв, події і обставини війни на Донбасі. Це початок експозиції, присвячений одному з найтрагічніших, найкривавіших епізодів війни – віроломному розстрілу колони українських військ під Іловайськом.

Влаштувати відвідування виставки, як діалог юнаків і дівчат між собою за принципом «рівний – рівному» — це ідея організаторів: Міжнародної асоціації «Цитадель», котра зібрала експонати, а також громадських організацій «Єдиний волонтерський центр» та «Єдина родина Чернігівщини». Сприяють проведенню акції відповідальні управління та департаменти облдержадміністрації.

Екскурсоводами є тільки ті діти, які самі виявили таку ініціативу, розповідає пошуковець Павло Нетьосов. Адже це делікатна справа – залучати до таких акцій дітей. Бо дорослі організатори не займатися цією справою вже просто не можуть.

Відкрили цю унікальну виставку флеш-мобом на красній площі за участю учнів, родин загиблих воїнів, представників влади та Генерального штабу ЗСУ. Протягом місяця відвідувачі виставки також влаштують кілька патріотичних акцій. Чернігівські школярі переглянуть експозицію по черзі у вільний від навчання час, а для дітей з районів області організують відвідування під час канікул – з 23 по 30 жовтня.



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 836 | Теги: виставка, Чернігів, блок-пост | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar